Volodimir Zelenski a vizitat în spital mai mulți militari ucraineni răniți în confruntările cu soldații ruși: „Victoria ar fi cel mai frumos cadou” (VIDEO)

Volodimir Zelenski a vizitat în spital mai mulți militari ucraineni răniți în confruntările cu soldații ruși: „Victoria ar fi cel mai frumos cadou” (VIDEO)
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat în spital mai mulți soldați ucraineni răniți în confruntările cu trupele rusești. Captură Video: Володимир Зеленський - Facebook

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat mai mulți militari ucraineni care au fost răniți în luptele cu forțele rusești și sunt acum internați. Zelenski a discutat cu ei, și-au făcut poze și le-a acordat medalii pentru curaj. „Cel mai frumos cadou pentru voi ar fi victoria noastră comună”, e mesajul postat pe contul de Facebook al președintelui.

Volodimir Zelenski postează de mai multe ori pe zi mesaje video în care îi încurajează pe ucraineni, soldați și civili deopotrivă, și cere Occidentului ajutor în lupta cu trupele rusești. Dacă Ucraina pică, urmează și alte state europene, a spus el de mai multe ori. Mereu, el mulțumește pentru sprijinul primit până acum, dar și pentru modul în care refugiații ucraineni sunt primiți în Europa.

În plus, Zelenski constant se filmează pe străzile din Kiev și în biroul său, pentru a demonta propaganda rusă care deseori lansează informația că el a fugit și și-a abandonat țara.

Zelenski: Ameninţarea cu războiul nuclear e o cacealma

Recent, liderul de la Kiev a explicat de ce, în viziunea sa, amenințarea Kremlinului cu folosirea armelor nucleare nu-i altceva decât o „cacealma”: „Una este să fii ucigaş şi alta este să te sinucizi. Folosirea de arme nucleare înseamnă sfârșitul ambelor tabere. Mai degrabă, ameninţarea lui Putin arată o slăbiciune. Sunt sigur că Rusia este conştientă de consecinţele catastrofale ale oricărei încercări de a folosi arme nucleare”.

„Putin vrea să distrugă Europa, la fel ca pe Ucraina. Ascultaţi doar ce spun propagandiştii ruşi. Ei predică şi în biserici despre cucerirea altor state. Moldova, Georgia, statele baltice. Sunt sigur că şi Polonia este ameninţată. De fapt, întregul continent este în pericol atât timp cât Rusia poate ataca o altă ţară”, a avertizat Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru publicația germană Die Zeit.

Zelenski, către liderii ruși: „Aţi decis să treceţi la de-chimizarea Ucrainei?

Pe de altă parte, în Ucraina există o reală temere că forțele rusești vor folosi arme chimice. Asta pentru că propaganda Kremlinului a început iar să rostogolească informații false că în Ucraina ar exista laboratoare în care se dezvoltă astfel de arme pentru a fi folosite, iar de obicei liderii ruși ajung să facă ce reproșează altora.

„Ne acuză – tot pe noi – că am dezvolta aşa-zise arme biologice. Că am pregăti un aşa-zis atac chimic. Asta mă îngrijorează, pentru că ne-am convins în mod repetat: dacă vrei să ştii planurile Rusiei, uită-te de ce îi acuză Rusia pe alţii.

Ce sunt acuzaţiile acestea privind pregătirea unor atacuri chimice? Aţi decis să treceţi la de-chimizarea Ucrainei? Folosind amoniac? Folosind fosfor? Ce altceva ne-aţi mai pregătit?”, a mai susținut președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe