Volodimir Zelenski, discurs istoric Congresul SUA: Rusia nu ne-a atacat numai pe noi, ci a pornit o ofensivă brutală împotriva valorilor umane de bază. A aruncat cu tancuri și avioane în libertatea noastră, în dorința noastră de a fi fericiți (VIDEO)

Volodimir Zelenski, discurs istoric Congresul SUA: Rusia nu ne-a atacat numai pe noi, ci a pornit o ofensivă brutală împotriva valorilor umane de bază. A aruncat cu tancuri și avioane în libertatea noastră, în dorința noastră de a fi fericiți (VIDEO)
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Hepta.ro / DPA Images

Federația Rusă nu a atacat doar Ucraina și orașele ucrainene, ci a pornit o ofensivă brutală împotriva valorilor umane de bază și a dreptului ucrainenilor de a trăi liberi în propria lor țară și de a-și alege propriul viitor, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, miercuri, într-o adresare istorică în sistem de videoconferință în Congresul SUA, care l-a aplaudat la scenă deschisă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Volodimir Zelenski, discurs istoric Congresul SUA:

  • Sunt mândru să vă salut din Ucraina, din capitala noastră Kiev, un oraș care este supus asediului în fiecare zi, dar care nu se predă. Nici nu ne-am gândit vreo secundă, la fel ca mulți din alte orașe, din frumoasa noastră țară, care dau piept cu cele mai grele lupte de la Al Doilea Război Mondial până astăzi.
  • Vă vorbesc în numele ucrainenilor, un popor iubitor de libertate care rezistă invaziei rusești. Îi rugăm pe fiii și fiicele Rusiei să oprească această invazie pe scară largă. Nu știm dacă ucrainenii vor fi liberi. 
  • Rusia nu ne-a atacat numai pe noi, nu doar tărâmul nostru, nu doar orașele noastre. A pornit o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre, a valorilor umane de bază. A aruncat cu tancuri și avioane în libertatea noastră, în dreptul nostru de a trăi liberi în propria noastră țară, de a ne alege propriul viitor. Împotriva dorinței noastre de a fi fericiți, împotriva visului nostru național, visuri pe care le aveți și voi, Statele Unite.
  • Vă amintesc de memorialul vostru național de la Rushmore, fețele președinților voștri proeminenți, aceia care au așezat fundația Statelor Unite ale Americii așa cum este ea astăzi, democrație, independență, libertate și grijă pentru toți, pentru fiecare persoană, pentru fiecare om care muncește, care trăiește onest, care respectă legea.
  • Trebuie să ne înțelegeți pe noi, ucrainenii, acum când avem nevoie de dumneavoastră. La fel ca în 1941, când avioanele au însângerat cerul, la fel ca în 2001, când ați fost atacați, când nimeni nu se aștepta, țara noastră trece prin asta în fiecare zi și în fiecare seară de trei săptămâni.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)