Volodimir Zelenski, discuție cu președintele UEFA. Ucraina contează pe ajutorul forului european „în eliberarea sportivilor ucraineni capturați”

Volodimir Zelenski, discuție cu președintele UEFA. Ucraina contează pe ajutorul forului european „în eliberarea sportivilor ucraineni capturați”
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ukraine Presidency/Ukraine Presi

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat luni că a discutat la telefon cu președintele UEFA, Aleksandr Ceferin, context în care a declarat că mizează pe ajutorul forului european pentru eliberarea sportivilor ucraineni care au fost capturați.

Volodimir Zelenski, discuție cu președintele UEFA, Aleksandr Ceferin

„Am avut o conversație la telefon cu președintele UEFA, Ceferin. I-am mulțumit pentru solidaritatea față de Ucraina, pentru poziția principială și pentru sprijinul în reînceperea primei ligi ucrainene de fotbal. Contăm, de asemenea, pe asistența UEFA în eliberarea sportivilor ucraineni capturați”, a scris președintele Ucrainei, luni, pe Facebook.

După începutul războiului, UEFA și FIFA au fost două dintre organizațiile sportive care au introdus sancțiuni drastice împotriva Rusiei. Cluburile rusești și echipa națională rusă au fost excluse din toate competițiile organizate de cele două entități, iar finala Ligii Campionilor a fost mutată de la Sankt Petersburg la Paris.

La momentul deciziilor, echipa națională a Rusiei era calificată în barajul pentru ultimele locuri europene la Cupa Mondială din Qatar 2022

În plus, forul european a pus capăt contractului de sponsorizare cu Gazprom, gigantul energetic controlat de Kremlin.

Urmăriți B1TV.ro și pe