Washington Post: Document despre armele nucleare ale unei țări străine, confiscat de FBI din reședința lui Donald Trump

Washington Post: Document despre armele nucleare ale unei țări străine, confiscat de FBI din reședința lui Donald Trump
Foto: Hepta - DPA Images / Jefferee Woo

Printre documentele ridicate, la începutul lunii august, de FBI din Mar-a-Lago, reşedinţa lui Donald Trump din Florida, se numără și unul despre armele nucleare ale unei ţări străine, informează cotidianul Washington Post, citând surse apropiate anchetei.

Noi date despre documentele ridicate de FBI din casa lui Trump

Un document ce descrie forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare, a fost găsit printre numeroasele documente clasificate recuperate de FBI în timpul percheziţiei efectuate la Mar-a-Lago.

Washington Post precizează că sursele sale nu au dezvăluit despre ce ţară anume este vorba.

De altfel, încă de la câteva zile după percheziție publicația scrisese că FBI-ul caută documente legate de arme nucleare.

Documentele importante, ridicate de FBI din reședința lui Trump

Amintim că, pe 8 august, FBI a făcut o percheziţie în Mar-a-Lago, reşedinţa lui Donald Trump din Florida. A ridicat de acolo 18 documente clasificate „top secret”, peste 50 „secrete” şi 31 „confidenţiale”.

Toate trebuiau predate de Trump după ce i s-a terminat mandatul e președinte al SUA, dar acesta nu a vrut, în ciuda multiplelor solicitări.

Acum, Donald Trump denunță un act „ilegal şi neconstituţional” și spune că a fost vizat de FBI din motive politice, pentru că vrea să candideze pentru un nou mandat de președinte în 2024. De altfel, Trump consideră că el a câștigat și scrutinul precedent, nu Joe Biden.

Luni, o judecătoare i-a dat un verdict favorabil, ordonând desemnarea unui expert independent care să examineze documentele confiscate. Între timp, anchetatorii federali nu le pot folosi în ancheta lor penală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene