Xi Jinping se întâlnește cu Vladimir Putin, în prima sa vizită în Rusia de la începutul războiului din Ucraina. Ce spun cele două părți despre evenimentul de săptămâna viitoare

Xi Jinping se întâlnește cu Vladimir Putin, în prima sa vizită în Rusia de la începutul războiului din Ucraina. Ce spun cele două părți despre evenimentul de săptămâna viitoare
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Președintele Chinei, Xi Jinping, va călători săptămâna viitoare la Moscova pentru a se întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, în prima sa vizită în Rusia după momentul 24 februarie 2022, când Kremlinul a lansat o invazie devastatoare asupra Ucrainei, relatează CNN.

Xi Jinping se întâlnește cu Vladimir Putin, săptămâna viitoare, în Rusia

Vizita ar putea fi interpretată drept un semnal ferm de susținere în capitalele occidentale, acolo unde liderii au devenit tot mai îngrijorați de aprofundarea parteneriatului dintre China și Rusia.

Va fi, totodată, prima călătorie externă a lui Xi după ce și-a asigurat al treilea mandat prezidențial în China.

Despre întâlnirea dintre Xi și Putin au vorbit vineri atât Bejingul, cât și Kremlinul.

Ministerul chinez al afacerilor externe a menționat că vizita va avea loc în perioada 20-22 martie și a confirmat că războiul din Ucraina va fi un punct central al discuțiilor.

„Propunerea Chinei se reduce la o frază, aceea de a îndemna la pace și a promova discuțiile”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Wang Wenbin.

În schimb, Kremlinul a spus că Xi și Putin vor discuta despre aprofundarea relațiilor și a cooperării strategice dintre Rusia și China.

„Este planificat și un schimb de opinii în contextul aprofundării ruso-chineze în arena internațională”, a adăugat partea rusă. „Vor fi semnate un număr de documente bilaterale importante”, a mai spus Moscova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)