Zelenski: „În Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse” / „Lupta pentru regiunea Herson continuă”

Zelenski: „În Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse” / „Lupta pentru regiunea Herson continuă”
„În Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Ukraine Presidency

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că în Donbas este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse, iar lupta pentru regiunea Herson continuă.

Totodată, liderul de la Kiev a anunțat moartea jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, care a lucrat pentru postul de televiziune BFM TV. Acesta ar fi fost ucis de bombardamente.

„În Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”

Președintele ucrainean a transmis că armata rusă încearcă să adune forțe în anumite zone pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra soldaților ucraineni.

„Situaţia din Donbas rămâne extrem de dificilă. Armata rusă încearcă să adune forţe în anumite zone pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra apărătorilor noştri. Acolo, în Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”, a transmis preşedintele Ucrainei, potrivit G4Media.

„Severodoneţk, Lysychansk, Bakhmut, Avdiivka, Kurakhove, Slovyansk şi alte câteva aşezări rămân ţinte cheie pentru ocupanţii în această direcţie”, mai spune el în mesaj.

Totodată, Zelenski a spus că se apropie momentul când Rusia „va trebui să depună armele” și „să-și numere toți morții”.

„Astăzi, trupele ruse au bombardat din nou Harkivul. Teritoriul regiunii noastre Sumy a fost, de asemenea, bombardat peste graniţa dintre Ucraina şi Rusia. Lupta pentru regiunea Herson continuă. Pas cu pas, ne eliberăm pământul şi ne apropiem treptat de punctul în care Rusia va trebui să depună armele, să-şi număre toţi morţii”, mai spune Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)