Zelenski, mesaj pentru ruși: să protesteze, să fugă sau să se predea pentru a nu ajunge victimele lui Putin pe front

Zelenski, mesaj pentru ruși: să protesteze, să fugă sau să se predea pentru a nu ajunge victimele lui Putin pe front
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Într-un mesaj postat recent pe Telegram, președintele ucrainean Volodimir Zelenski încearcă să-i convingă pe ruși să nu accepte politica și deciziile Kremlinului referitoare la continuarea războiului în teritoriile vecine, după decretul  lui Vladimir Putin pentru mobilizare.

Zelenski i-a îndemnat pe ruși chiar în limba acestora, să protesteze, să fugă sau să se predea pentru a nu ajunge victime ale unui război fără o cauză justă.

Zelenski: „din cauza mobilizării, războiul nu mai este doar o știre ci a intrat în fiecare casă rusească”

Redăm integram mesajul președintelui de la Kiev:

„Le voi explica rușilor în limba rusă ce se întâmplă.

55 de mii de soldați ruși au murit în acest război în șase luni. Zeci de mii sunt răniți și mutilați. Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană. Acestea sunt opțiuni pentru ca voi să supraviețuiți.

Decizia Rusiei de a se mobiliza este o recunoaștere sinceră a faptului că armata, care a fost pregătită timp de decenii pentru a invada vreo țară străină, nu a putut rezista ci s-a prăbușit.

Iar, acum, din cauza mobilizării, războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru majoritatea cetățenilor ruși nu este doar o știre la televizor sau pe internet ci a intrat în fiecare casă rusească.

Tocmai pentru că Ucraina este puternică,  conducerea rusă reacționează, își schimbă tactica și încearcă să atragă și mai mulți cetățeni și resurse rusești în război.

Le mulțumesc tuturor celor care luptă și muncesc pentru victoria noastră”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră