Grecii ripostează la atacurile directorului FMI: Pagină specială împotriva lui Christine Lagarde, creată pe Facebook

Grecii ripostează la atacurile directorului FMI: Pagină specială împotriva lui Christine Lagarde, creată pe Facebook

Grecii au pornit un adevărat război pe Facebook împotriva directorului general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, care i-a acuzat pe cetățenii acestui stat că nu-și plătesc taxele, potrivit The Telegraph.

Într-un interviu publicat sâmbătă de The Guardian, Lagarde le-a recomandat grecilor „să se ajute singuri” plătindu-și impozitele.

Șefa FMI a primit peste 10.000 de mesaje pe contul său de Facebook, cele mai multe cu conținut obscen. Până duminică după-amiază, utilizatorii greci ai rețelei de socializare s-au mobilizat și au creat o pagină cu numele „Greeks are against Lagarde” („Grecii sunt împotriva lui Lagarde”), cu o fotografie a directorului FMI.

Pagina este descrisă ca fiind „locul unde îți poți manifesta nemulțumirea ca națiune față de Lagarde”.

În comentariile postate pe această pagină, utilizatorii o acuză pe Lagarde că le minimalizează suferința și eforturile pe care le fac pentru a depăși criza financiară, care a dus la reducerea salariilor și a pensiilor, în contextul unui recesiuni care durează deja de cinci ani.

În interviul pentru The Guardian, Lagarde s-a arătat mai îngrijorată pentru soarta copiilor din Africa, afectați de sărăcie, decât pentru cea a cetățenilor greci.

Reacția acestora nu a întârziat să apară.

Spune-le asta rudelor celor 3.000 de greci care s-au sinucis sau celor un milion de șomeri”, a scris un utilizator Facebook pe nume Ntavos Paok.

„Ar trebui să le spui asta compatrioților tăi, care au fost ani de-a rândul în Africa colonială și care s-au îmbogățit furând de la bunicii copiilor la care te gândești într-un mod atât de ipocrit și pe care îi compari cu grecii”, scrie un alt utilizator.

O altă utilizatoare, fost funcționar public, scrie: „Familia mea nu datorează niciun euro birourilor de impozite, vreunei agenții publice sau vreunei bănci din Grecia sau afara țării. Credem în onestitate, muncă din greu și merit. Îți interzic să mă pui pe același plan cu hoții și să îmi batjocorești familia”.

Un utilizator Facebook, Litsa Sterp, a recurs la o zicală din înțelepciunea anticilor greci, citându-l pe moralistul Plutarh: „Fugi din calea creditorului ostil și tiranic care se amestecă și pune condiții libertății tale”.

În 2010, Grecia a semnat un acord de miliarde de euro cu instituțiile financiare internaționale, în schimbul implementării reformelor la nivelul acestui stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`