A fost lansat iPhone 14, telefonul de ultimă generație de la Apple / Cât costă și ce particularități are

A fost lansat iPhone 14, telefonul de ultimă generație de la Apple / Cât costă și ce particularități are
Foto: Captură video

Miercuri a fost lansat iPhone 14, telefonul de ultimă generație de la Apple, moment anunțat de companie încă din luna august. Noul smartphone are un ecran de 6,1 inci, în timp ce celălalt model, iPhone 14 Plus, este mai mare, fiind conceput cu un ecran de 6,7 inci, notează observatornews.ro.

Alături de cele două telefoane, Apple a lansat și căști sau smartwatch-uri, toate încorporate cu funcții inedite, existente în premieră pe piața noilor echipamente.

A fost lansat iPhone 14

„După cum puteți vedea, mergem pe un model mare cu iPhone 14 și chiar mai mare cu iPhone 14 Plus”, a declarat directorul general, Tim Cook, în timp ce a prezentat noua linia de produse Apple.

Primul avantaj al noului smartphone este că se poate bucura de o durată de viață mai lungă a bateriei. Cipul folosit este același ca în cazul modelului iPhone 13 Pro, lansat anul trecut, fiind pentru prima dată în ultimii ani când un cip de regăsește în noua linie de produse.

În plus, noul telefon lansat de Apple are o cameră principală de 12 MP, precum și alți senzori îmbunătățiți față de modelele precedente, mai scrie sursa citată.

În ceea ce privește disponibilitatea celor două noi produse, iPhone 14 și iPhone 14 Plus se pot găsi în cinci culori: midnight, starlight, albastru, violet și Product Red.

Care sunt noutățile propuse de modelul iPhone 14

Noul telefon iPhone 14 elimină necesitatea folosirii unei cartele SIM în format fizic, ci înlocuirea acesteia cu o cartelă digitală care poartă numele „e-SIM”. Această nouă opțiune permite stocarea mai multor e-SIM-uri pe același dispozitiv, mai multe tipuri de abonament, în timp ce telefonul poate avea simultan mai multe numere asociate.

În plus, Apple a dezvăluit și funcția de conectivitate prin satelit, anunțată încă de acum mult timp, numită Emergency SOS via Satellite.

Aceasta permite oamenilor să comunice atunci când serviciul de telefonie mobilă este în impas și nu funcționează. Compania a declarat că a proiectat și construit o tehnologie specifică pentru ca dispozitivele iPhone 14 să poată fi conectate la sateliți atunci când nu se află în apropierea unui turn terestru. Utilizatorii vor îndrepta telefonul spre un satelit, care va fi localizat cu ajutorul acestuia, iar astfel aceștia vor putea trimite și primi informații pentru a obține ajutor în situații de urgență.

Cât costă noul model de la Apple

Prețul pentru un iPhone 14 pornește de la 799 de dolari, conform anunțului făcut de Apple, același preț de la care a plecat și iPhone 13 anul trecut. Modelul mai mare, iPhone 14 Plus, are un preț pe măsură, pornind de la 899 de dolari.

În cadrul lansării, Tim Cook a prezentat și Apple Watch Series 8, primul mare produs hardware din cadrul evenimentului.

„Prezentăm în avanpremieră cea mai bună gamă de Apple Watch de până acum”, a spus Cook. La fel ca variantele anterioare, ceasul inteligent Apple, prin funcțiile sale, este menit să îi motiveze pe utilizatori să aibă un stil de viață activ, mai precizează sursa citată.

În ceea ce îl privește pe acesta, prețul este de 399 de dolari pentru modelul cu GPS și de 499 de dolari pentru modelul cu telefonie mobilă.

Ce poate face noul Apple Watch

Noul model Apple Watch este capabil să detecteze dacă și când utilizatorul a avut un accident de mașină, potrivit lui Ron Huang, vicepreședinte al departamentului Sensing & Connectivity din cadrul Apple.

În timpul evenimentului Apple, acesta a declarat că firma a petrecut ani de zile studiind accidentele de mașină, inclusiv coliziunile frontale, laterale, din spate și răsturnările, adaugă sursa citată anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe