Apple, vânzări record în ultimul trimestru din 2020. Cădere fulminantă pentru Huawei / Câte telefoane au livrat giganții din sector și cum arată Top 5 mondial al IDC

Apple, vânzări record în ultimul trimestru din 2020. Cădere fulminantă pentru Huawei / Câte telefoane au livrat giganții din sector și cum arată Top 5 mondial al IDC
foto: Pixabay

Apple a livrat aproximativ 90,1 milioane de iPhone-uri în ultimele trei luni din 2020, conform firmei de cercetare IDC, catapultând gigantul din zona de tehnologie cu mult înaintea rivalului tradițional Samsung, transmite Apple Insider.

Apple a înregistrat un trimestru record pe final de 2020. Compania a livrat 90,1 milioane de iPhone-uri

Datele de la Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker al IDC indică un trimestru record pentru Apple, cu 90,1 milioane de iPhone-uri livrate pentru o pondere de 23,4% din piața globală. Cifra arată o creștere anuală de 22,2% și reprezintă cel mai mare volum trimestrial de livrări de la momentul în care IDC a început să monitorizeze valorile smartphone-urilor.

„Există o mulțime de elemente în joc care alimentează recuperarea de piață a smartphone-urilor – cerere reîncărcată, continuare de ofertă pe 5G, promoții agresive și popularitatea telefoanelor cu prețuri de la mici, la medii”, a declarat Nabila Popal, director de cercetare la Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker al IDC.

Datele despre reușita Apple au apărut imediat ce compania și-a dezvăluit vânzările record din trimestrul sărbătorilor de iarnă. Conform acelorași date, a fost pentru prima oară când veniturile sale au depășit 100 de miliarde de dolari, potrivit India Times.

Samsung a livrat 73,9 milioane de dispozitive. Huawei, doar 32,2 milioane

Samsung ocupase primul loc în trimestrul anterior, însă în ultimul trimestru din 2020 a căzut pe poziția a doua, livrând 73,9 milioane de dispozitive – o creștere anuală de 6,2%.

În schimb, pe fondul sancțiunilor impuse de SUA, Huawei a căzut cu 42,4% în acest trimestru, livrând doar 32,2 milioane de dispozitive.

Un raport al Reuters arată că, în ciuda întârzierilor înregistrate la vânzarea de iPhone 12 comparativ cu calendarul versiunilor anterioare, dispozitivele s-au bucurat de un răspuns copleșitor datorită compatibilității lor cu 5G, noii estetici și gamei variate de modele.

Conform IDC, Huawei se clasează în prezent pe poziția a 5-a, deși cu numai două trimestre în urmă era pe locul al doilea în lume. Firmele de cercetare Counterpoint și Canalys, care de asemenea și-au dezvăluit datele tot joi, au clasat gigantul chinez pe poziția a 6-a, fiind pentru prima oară când compania nu se încadrează în Top 5 al acestor firme de cercetare.

Xiaomi Corp al Chinei, al treilea vânzător din lume, și-a văzut livrările crescând cu 32%, în timp ce livrările Oppo, al patrulea clasat, au urcat cu 10,7%, conform IDC.

Vânzările au scăzut cu 6% la nivel anual– de la 1,37 miliarde de dispozitive, la 1,29 miliarde. Din acest punct de vedere, lider a fost Samsung (266 de milioane de dispozitve livrate), compania sud-coreeană fiind urmată de Apple (206 milioane), Huawei (189 milioane), Xiaomi (147 milioane) și Vivo (111 milioane).