Browserul Internet Explorer dispare după 27 de ani de la lansare. Cu ce a fost înlocuit

Browserul Internet Explorer dispare după 27 de ani de la lansare. Cu ce a fost înlocuit
Foto: Hepta - DPA Images Peter Kneffel

Persoanele care folosesc  Windows şi-au luat la revedere de la Internet Explorer. Cunoscutul browser este înlocuit definitiv de Microsoft Edge începând de miercuri.

Internet Explorer a fost instalat prima dată pe desktop-urile calculatoarelor în anul 1995, odată cu Windows 95, iar în anul 2013, a fost lansată versiunea Internet Explorer 11.

Browserul Internet Explorer dispare

Începând cu 15 iunie, Microsoft nu va mai suporta aplicația de desktop a Internet Explorer 11, pentru canalul semianual obișnuit Windows 10.

În schimb, în cazul în care utilizatorii folosesc Windows Server 2022 sau o versiune anterioară a sistemului de operare cu o extensie de serviciu pe o perioadă mai lungă de timp, aceștia vor primi, în continuare, asistență IE11. Însă, aceasta reprezintă sfârșitul actualizărilor de software. Astfel că,  Windows 11 nu deține o aplicație desktop IE.

De asemenea, Modul IE al browserului Edge va avea suport până în anul 2029, iar acest lucru îi ajută pe utilizatori să  nu  rămână blocați dacă vor  avea nevoie de compatibilitate cu motorul web mai vechi, pe care îl utilizează.

Chiar și așa,  Microsoft va face tot ce este necesar pentru a-i direcționa pe utilizatori către browserul cel nou.

Când a apărut Internet Explorer

Internet Explorer se retrage înainte de a împlini 27 de ani, după cum a fost dezvăluit anul trecut în luna mai.

Internet Explorer a apărut odată cu Windows 95 și reprezintă o  alternativă principală pentru Netscape Navigator. A ajutat la  popularizarea internetului, iar pentru unele persoane era considerat sinonim cu accesul online. De exemplu, în anul 2003 avea 95% din cota de utilizare, conform playtech.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe