Cadrele didactice din SUA avertizează: Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, și TikTok provoacă boli psihice

Cadrele didactice din SUA avertizează: Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, și TikTok provoacă boli psihice
(FOTO- Pixabay)

Reprezentanții școlilor publice din orașul american Seattle au depus o plângere în instanță împotriva rețelelor de socializare.

Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, YouTube și Google sunt acuzate că au afectat sănătatea mintală a tinerilor prin provocarea anxietății, depresiei și chiar tentativelor de sinucidere.

Reprezentanții instituțiilor de învățământ americane urmăresc să facă aceste companii care dețin rețelele de socializare responsabile pentru impactul negativ asupra sănătății sociale, emoționale și mentale a elevilor.

Criza sănătății mentale a tinerilor a fost agravată de rețelele de socializare înainte de pandemie

Reprezentanţii şcolilor publice din statul Washington, în nord-vestul ţării, au transmis că doresc „să le facă pe companiile care deţin reţele de socializare să devină responsabile pentru atingerile pe care le-au adus sănătăţii sociale, emoţionale şi mintale a elevilor” , conform unui comunicat de presă.

,,Creşterea numărului de sinucideri, tentative de suicid şi internări de urgenţă asociate sănătăţii mintale nu reprezintă o coincidenţă (…). Această criză se agravase deja înaintea pandemiei, iar oamenii de ştiinţă au identificat reţelele de socializare drept un factor care joacă un rol major în apariţia problemelor de sănătate mintală în rândul tinerilor” , au adăugat specialiștii din învățământul american.

Urmăriți B1TV.ro și pe