Ce telefon folosești și cât îl butonezi zilnic: Vezi AICI lista smartphone-urilor cu cel mai ridicat GRAD DE RADIAȚII

Ce telefon folosești și cât îl butonezi zilnic: Vezi AICI lista smartphone-urilor cu cel mai ridicat GRAD DE RADIAȚII
Foto: pixabay.com

Smartphone-ul pare să fi devenit un gadget indispensabil vieții moderne, majoritatea oamenilor butonându-l de fiecare dată când au ocazia.

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Cu toate acestea, mulți sunt îngrijorați de nivelul de radiații pe care telefonul lor îl emite şi ce efecte produc aceste radiații pe termen lung.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Un infografic realizat recent de Statisa arată care telefoane emit cea mai mare radiație atunci când sunt ținute la ureche în timpul unui apel.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

Astfel, smartphone-ul actual care creează cel mai înalt nivel de radiații este Mi A1 de la producătorul chinez Xiaomi.

Pe locul doi este un alt telefon Xiaomi – Mi Max 3. De fapt, companiile chineze sunt reprezentate foarte mult în această listă, cu 8 din primele 16 telefoane.

Telefoanele premium Apple, cum ar fi iPhone 7 și iPhone 8, sunt, de asemenea, în clasament, la fel și cele mai noi telefoane Pixel de la Google.

Deși nu există un ghid universal care să numească un nivel „sigur” de radiații de la telefon, certificarea germană „Der Blaue Engel” (Blue Angel) certifică doar telefoanele care au o rată de absorbție specifică mai mică de 0,60 watt pe kilogram, scrie economica.net.

Toate telefoanele prezentate aici au o valoare mai mare decât dublă.

La nivel opus, smartphone-urile care creează cel mai scăzut nivel de radiații sunt Samsung Galaxy Note8 și ZTE Axon Elite – cu o rată de absorbție specifică de 0,17 watt pe kilogram.
De fapt, alături de Nokia, telefoanele Samsung ocupe locuri fruntaşe, cu opt dintre smartphone-urile din acest clasament. Acest lucru contrastează puternic cu rivalul lor major Apple.

Două iPhone-uri ocupă un loc în lista de telefoane care emit cea mai mare radiație, în comparație cu niciunul de la Samsung.

Statisa atrage atenţia că telefoanele care apar în acest top au un nivel al radiaţiilor cu mult sub nivelul ratei de absorbție specifică mai mică de 0,60 watt pe kilogram.