Comisia Europeană interzice utilizarea TikTok pe telefoanele de serviciu: Suntem dezamăgiți de această decizie. O considerăm eronată

Comisia Europeană interzice utilizarea TikTok pe telefoanele de serviciu: Suntem dezamăgiți de această decizie. O considerăm eronată

Instalarea aplicației de social media, TikTok, este interzisă, de joi, 23 februarie, pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului Comisiei Europene. Această decizie a fost luată pentru a proteja datele instituției.

TikTok, interzis pe telefoanele de serviciu. Decizia Comisiei Europene

Angajații Comisiei Europene sunt obligați să își dezinstaleze aplicația de pe telefoanele de serviciu până cel târziu 15 martie, potrivit unui purtător de cuvânt al executivului comunitar.

„De la începutul mandatului său, Comisia Europeană a avut un interes puternic în securitatea cibernetică (…) În acest domeniu a fost luată astăzi o decizie” pentru „a proteja instituţia”, a spus şi comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, fără a oferi alte detalii.

Reprezentanții TikTok au reacționat la decizia Comisiei Europene de a interzice aplicația în rândul angajaților săi spunând că este „eronată”, potrivit ziare.com.

„Suntem dezamăgiţi de această decizie, pe care o considerăm eronată şi bazată pe idei false”, a precizat un purtător de cuvânt al TikTok, într-un comunicat.

În ianuarie, Bruxelles-ul s-a întâlnit cu CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, pe care l-a amenințat că va interzice aplicația dacă nu împiedică accesul minorilor la „videoclipuri potențial mortale” și dacă nu face imposibil transferul de date ale utilizatorilor către țări terțe.

Urmăriți B1TV.ro și pe