Continuă ofensiva chinezilor: Xiaomi a depășit Apple la volumul vânzărilor de smartphone-uri. Strategia care amenință compania americană, dar și pe japonezii de la Samsung

Continuă ofensiva chinezilor: Xiaomi a depășit Apple la volumul vânzărilor de smartphone-uri. Strategia care amenință compania americană, dar și pe japonezii de la Samsung
Foto: Mateusz Tworuszka (Unsplash.com)

Xiaomi continuă ascensiunea spectaculoasă. Astfel, în 2021, a luat fața celor de la Apple și a trecut pe locul al doilea în topul producătorilor de smartphone-uri, la nivel mondial, potrivit companiei de cercetare Canalys.

Samsung este lider mondial, cu o cotă de piață de 19%. Xiaomi are o „felie” de 17% din livrările mondiale de smartphone, iar Apple, 14%. Vivo și Oppo amenință, de asemenea, locul al treilea, deținut de producătorul american.

Chinezii de la Xiaomi au reușit creșterea spectaculoasă după ce în ultimele luni au înregistrat cu 83% mai multe telefoane inteligente vândute, în timp ce creșterea Apple a fost de doar 1%.

„Xiaomi îşi extinde rapid afacerile de peste hotare. De exemplu, livrările sale au crescut cu peste 300% în America Latină, cu 150% în Africa şi cu 50% în Europa Occidentală”, a subliniat directorul de cercetare de la Canalys, Ben Stanton.

Xiaomi se va concentra mai mult pe vârfurile de gamă

Strategia de preț a celor de la Xiaomi, care a avut mare succes, se păstrează. Orientați către mase, tarifele stabilite de chinezi la telefoanele mobile sunt cu 40-75% mai mici decât ale competitorilor Samsung și Apple. De asemenea, Xiaomi are în vedere pentru anul în curs și creșterea vânzărilor de telefoane din segmentul superior. Astfel, urmărește să intre și mai mult pe teritoriul Apple și Samsung.

În 2021, piața mondială de smartphone ar urma să atingă cel mai ridicat nivel după 2015, estimează IDC (International Data Corporation). Specialiștii se așteaptă să se vândă 1,38 de miliarde de smartphone-uri în acest an, deci cu 7,7% mai multe față de anul precedent.

Tags: