Creatorul „Grand Theft Auto” spune că a fost furat codul jocului

Creatorul Grand Theft Auto spune că a fost furat codul jocului

Rockstar Games a declarat luni că datele din următorul episod al francizei sale de succes „Grand Theft Auto” au fost furate, în timp ce pe rețelele de socializare au apărut deja frânturi din joc, anunță AFP.

Munca la următorul joc „Grand Theft Auto” va continua conform planului

Comentariul producătorului de jocuri video, în mod normal foarte rezervat, a venit după ce o grămadă de date despre care un hacker a spus că provin dintr-un joc „Grand Theft Auto 6” aflat în lucru au fost distribuite online, împreună cu informația că și codul sursă a fost furat de la Rockstar.

„Am suferit recent o intruziune în rețea în care o terță parte neautorizată a accesat și descărcat în mod ilegal informații confidențiale din sistemele noastre, inclusiv imagini din următorul „Grand Theft Auto””, a declarat Rockstar într-o postare.

„Suntem extrem de dezamăgiți de faptul că detalii despre următorul nostru joc au fost împărtășite în acest mod”.

Rockstar a adăugat că nu se așteaptă ca hackerul să întrerupă vreunul dintre proiectele sale sau chiar jocul online și că munca la următorul joc „Grand Theft Auto” va continua conform planului.

Peste 230 de milioane de exemplare ale jocului „Grand Theft Auto”, denumit „GTA”, au fost vândute în total.

„Am luat deja măsuri pentru a izola și a limita acest incident”, a declarat Take-Two Interactive, compania mamă a Rockstar. Franciza GTA, în care jucătorii preiau rolul unui infractor, a fost criticată pentru că glorifică încălcarea legii, violența și abuzul asupra femeilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)