Cum îți dai seama dacă hackerii ți-au spart contul de Netflix. Trei semne care indică acest lucru

Cum îți dai seama dacă hackerii ți-au spart contul de Netflix. Trei semne care indică acest lucru
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Alexander Heinl

Conturile de Netflix pot fi folosite de mai multe persoane simultan, motiv pentru care hackerii au început să „se strecoare” cu ușurință pe platforma de streaming. Există câteva indicii prin care ne putem da seama dacă cineva ne-a furat contul.

Printre aceste indicii se numără faptul că a crescut prețul abonamentului, abonații primesc un email de securitate și este creat un nou profil pe cont, potrivit click.ro.

Factură mai mare la Netflix

Unul dintre cele mai importante aspecte de urmărit atunci când vine vorba de securitatea contului de Ntflix este verificarea lunară a facturii la abonament.

Dacă un utilizator a plătit timp de câteva luni un abonament în valoare de 10 euro, iar prețul acestuia s-a majorat brusc la 15 euro, înseamnă că cineva a crescut prețul, ca să-l poată accesa fără să dea de bănuit.

Deși compania trimite un e-mail pentru informarea cu privire la schimbarea abonamentului, deseori acesta este ignorat.

E-mail de securitate

În cazul în care contul este utilizat dintr-o locație necunoscută, Netflix trimite utilizatorilor un email de securitate. Cu toate acestea, un astfel de avertisment se aplică în cazul în care este vorba despre accesarea contului de către cineva din altă țară.

Un nou profil pe cont

Dacă pe un profil există 3 conturi, iar peste noapte apare un al patrulea, acesta este un indiciu că o persoană necunoscută acceseaza contul de Netflix. De asemenea, dacă apar modificări în ceea ce privește aspectul profilurilor existente (schimbarea fotografiei sau a numelui), trebuie parcurși pași suplimentari de securitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe