Cum poți converti în tonuri de apel melodiile YouTube Music

Cum poți converti în tonuri de apel melodiile YouTube Music
Foto: Pexels.com

Utilizatorii de Android pot folosi aplicația Google Clock pentru a crea tonuri de apel sau alarme personalizate. Aceștia pot selecta secvențe înregistrate din melodiile ascultate pe YouTube Music.

Deși oferă o selecție rezonabilă de tonuri predefinite pentru setarea ceasului deșteptător sau funcția ringtone, când venea vorba de alegerea unui ton de apel personalizat aplicația Google Clock se oprea la funcția de selectare a fișierului audio din memoria telefonului, lăsând utilizatorii să descopere sursa potrivită – menționează Go4it.

Astfel, funcționalitatea activată printr-o modificare la nivelul serverelor Google poate fi accesată începând cu versiunea Google Clock 7.3; meniul de selectare a tonului de alarmă conține și o opțiune Record new, a cărei activare redirecționează utilizatorul spre aplicația Google Recorder.

Melodia găsită pe YouTube Music nu este preluată ca atare și decupată

Utilizatorului i se permite să înregistreze o secvență cu durată limitată, folosind melodia aflată în redare pe telefon iar fișierele astfel generate apar direct în lista cu tonurile de apel selectabile, identificate după data și ora la care au fost create.

Înregistrările astfel create nu pot fi redenumite direct din aplicația Clock, însă cei care preferă această funcționalitate pentru crearea tonurilor de apel pot folosi o soluție precum Files by Google pentru localizarea și redenumirea manuală a fișierelor rezultate, menționează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe