De ce se tem americanii de 5G. SUA atrage atenția asupra unui pericol pe care l-ar putea aduce noile rețele

De ce se tem americanii de 5G. SUA atrage atenția asupra unui pericol pe care l-ar putea aduce noile rețele
Foto: Pixabay.com

În SUA, rețelele 5G se află în mijlocul unui nou scandal, fiind vorba despre o serie de controverse cu privire la pericolele pe care acestea le-ar putea aduce. Mai exact, voci de peste Ocean susțin că noile rețele ar putea fi periculoase pentru aeroporturi.

Experții în aviație anunță că ar putea există o serie de efecte dăunătoare ale rețelelor 5G asupra aeroporturilor, efecte ce pot conduce la un real pericol.

Șefii a zeci de companii aeriene, îngrijorați cu privire la efectele 5G

SUA plănuise lansarea rețelelor 5G în jurul aeroporturilor, dar există numeroase voci din domeniul aviației ce critică decizia.

O intervenție imediată este necesară pentru a împiedica o importantă perturbare operațională pentru pasageri, transportatori, lanțuri de aprovizionare și livrarea de consumabile medicale esențiale”, au transmis aceștia, potrivit Reuters.

De ce se tem americanii de 5G

Directorii companiilor aeriene sunt îngrijorați cu privire la modul în care rețelele 5G ar putea interfera cu semnalele de la bord, conducând astfel la perturbări ale comunicațiilor dintre aeronavă și turnul de control.

Mai mult decât atât, aceștia se tem că ar putea exista și haos în aeroporturi, având în vedere că telecomunicațiile ar fi afectate. Mai exact, întârzieri atât la sosiri, cât și la plecări, ce ar conduce la supraaglomerarea terminalelor și la cozile din aeroporturi, notează Reuters.

Printre cele 10 companii care se tem de efectele pe care 5G le-ar putea avea asupra aeroporturilor se numără: American Airlines, Delta sau Southwest, dar și firmele de curierat precum FedEx și UPS.

Companiile aeriene americane au precizat că nu își doresc anularea implementării tehnologiei 5G în aceste zone, ci doar un moment de pauză, în care să fie evaluate efectele pe care le-ar putea avea și mai ales să fie stabilite cele mai bune decizii cu privire la alegerea strategiilor de implementare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe