Duma de Stat din Rusia, blocată temporar de Google

Duma de Stat din Rusia, blocată temporar de Google
Foto: Hepta - DPA Images / Christoph Dernbach

Google a transmis că a blocat temporar canalul oficial de Youtube al Dumei din Rusia, în urma unor încălcări de reguli ale platformei sociale.

Potrivit Google hotărârea a fost luată și în conformitate cu sancțiunile occidentale impuse Rusiei, ca răspuns la agresiunea militară din Ucraina.

În ceea ce privește reacția Rusiei la această situaţie, nu a trecut mult timp până să apară. „YouTube şi-a semnat propriul mandat” (de blocare pe teritoriul Rusiei), au declarat oficialii ruși. Autoritatea Roskomnadzor a solicitat urgent deblocarea imediată a canalului oficial de Youtube al Dumei de Stat.

Rusia a ordonat blocarea Facebook

După o săptămână distanță de când a început războiul în Ucraina, Roskomnadzor, (agenția rusă pentru supravegherea cumunicațiilor), a ordonat ca rețeaua de socializare Facebook să fie blocată, motivul fiind dat de faptul că rețeaua socială creează „discriminare” la adresa mass-mediei ruse.

„A fost luată decizia de a bloca accesul la Facebook”, a anunţat Roskomnadzor pe mesageria Telegram, scria Reuters. 

O reacție în acest context a venit și din partea Meta, care a confirmat decizia guvernului rus de a bloca accesul în Rusia la Facebook. De asemenea, ca o consecință a acestei decizii, compania a deplâns faptul că această decizia va avea un impact destul de mare asupra populației.

Rusia interzice oficial Facebook și Instagram

Un tribunal rus a luat o decizie drastică pentru social media. Mai exact, atât Facebook, cât și Instagram au fost interzise în Rusia pentru extremism. Ulterior,  un tribunal din Moscova a respins o încercare a Meta Platforms de a obține respingerea acuzațiilor de extremism împotriva sa, potrivit agentiei de știri de stat Tass.

Totodată, agenția menționată anterior a mai adăugat faptul că Meta a cerut mai mult timp pentru pregătirea poziției juridice și a pus la îndoială autoritatea instanței în ceea ce privește interzicerea activităților la cererea procurorilor de stat. Decizia luată vizează exclusiv Facebook și Instragam.

Mai multe rețele de socializare au luat măsuri drastice împotriva Rusiei, însă și Moscova a avut o reacție asemănătoare și a blocat mai multe rețele.

Urmăriți B1TV.ro și pe