Elon Musk, tot mai interesat de inteligența artificială / Ce planuri mărețe are acesta

Elon Musk, tot mai interesat de inteligența artificială / Ce planuri mărețe are acesta
Foto: Hepta/DPA Images / Britta Pedersen.

Elon Musk urmărește tot mai mult inteligența artificială și vrea să formeze un nou laborator, de data aceasta coordonat doar de el, pentru a dezvolta o alternativă la ChatGPT de la OpenAI.

Elon Musk vrea să își creeze propriul laborator

Șeful Tesla și Twitter a reușit să îl recruteze deja pe Igor Babuschkin, un cercetător care a plecat recent de la unitatea Alphabet DeepMind AI, potrivit unui comunicat.

ChatGPT este un chatbot bazat pe textul dezvoltat de OpenAI, care redactează proză, poezie sau chiar cod de computer la comandă și i-a atras atenția în Silicon Valley.

Elon Musk a fondat OpenAI împreună cu inventatorul Sam Altman din Silicon Valley în 2015. Acesta a renunțat la consiliu în 2018, spunând că ideea este una înfricoșătoare. Șeful Twitter pare că s-a răzgândit din nou și vrea să își creeze propriul laborator.

Reunirea unei echipe pentru continuarea cercetării bazate pe inteligența artificială a fost discutată de Musk și Babuschkin. Proiectul este încă în fază incipientă, fără a exista un plan concret de dezvoltare a unor produse specifice.

Babuschkin a adăugat, la rândul lui, că nu a apucat să semneze oficial contractul cu Elon Musk.

În prezent nu se știe dacă aceste planuri vor ajunge să se concretizeze, întrucât cei doi nu au putut fi contactați pentru a obține un punct de vedere.

Urmăriți B1TV.ro și pe