Facebook luptă împotriva dezinformării în legătură cu vaccinul anti-COVID. Ce decizie a luat compania americană

Facebook luptă împotriva dezinformării în legătură cu vaccinul anti-COVID. Ce decizie a luat compania americană
Foto simbol: Pixabay

Dezinformarea privind vaccinul anti-COVID a luat amploare pe rețeaua de socializare Facebook, iar riscurile acestei dezinformări pot avea implicații severe în societatea civilă. În România, 91,2% dintre decesele înregistrate în săptămâna 18-24 octombrie au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

În urma unei reglementări, compania Facebook a decis că trebuie să ducă mai departe lupta împotriva dezinformării, iar în cel mai recent update, Facebook va trimite notificări.

Facebook va începe să trimită notificări privind vaccinurile anti-COVID

În săptămânile următoare, Facebook va începe să trimită notificări utilizatorilor de pe teritoriul Statelor Unite privind disponibilitatea vaccinului pentru copii, dar și informații privind cel mai apropiat centru de vaccinare, arată publicația playtech.ro. Notificările Facebook vor fi disponibile în engleză și în spaniolă.

Facebook va elimina fiecare informație ce include dezinformare

Pe lângă acest mic update, Facebook își va modifica politicile privind distrubuirea de informații ce conțin date eronate. De asemenea, Facebook va elimina fiecare mesaj ce prezintă informații eronate precum rata de mortalitate în rândul copiilor din cauza vaccinului anti-COVID.

Facebook face eforturi alături de OMS pentru a stopa propagarea de informații false ce pot amenința sănătate sau chiar viața unei persoane. Până acum, Facebook a eliminat în total 20 de milioane de postări ce conțin dezinformare.

Din august, Facebook a închis 3.000 de conturi, grupuri și pagini ce distribuiau informații false privind vaccinul anti-COVID.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană