Facebook luptă împotriva dezinformării în legătură cu vaccinul anti-COVID. Ce decizie a luat compania americană

Facebook luptă împotriva dezinformării în legătură cu vaccinul anti-COVID. Ce decizie a luat compania americană
Foto simbol: Pixabay

Dezinformarea privind vaccinul anti-COVID a luat amploare pe rețeaua de socializare Facebook, iar riscurile acestei dezinformări pot avea implicații severe în societatea civilă. În România, 91,2% dintre decesele înregistrate în săptămâna 18-24 octombrie au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

În urma unei reglementări, compania Facebook a decis că trebuie să ducă mai departe lupta împotriva dezinformării, iar în cel mai recent update, Facebook va trimite notificări.

Facebook va începe să trimită notificări privind vaccinurile anti-COVID

În săptămânile următoare, Facebook va începe să trimită notificări utilizatorilor de pe teritoriul Statelor Unite privind disponibilitatea vaccinului pentru copii, dar și informații privind cel mai apropiat centru de vaccinare, arată publicația playtech.ro. Notificările Facebook vor fi disponibile în engleză și în spaniolă.

Facebook va elimina fiecare informație ce include dezinformare

Pe lângă acest mic update, Facebook își va modifica politicile privind distrubuirea de informații ce conțin date eronate. De asemenea, Facebook va elimina fiecare mesaj ce prezintă informații eronate precum rata de mortalitate în rândul copiilor din cauza vaccinului anti-COVID.

Facebook face eforturi alături de OMS pentru a stopa propagarea de informații false ce pot amenința sănătate sau chiar viața unei persoane. Până acum, Facebook a eliminat în total 20 de milioane de postări ce conțin dezinformare.

Din august, Facebook a închis 3.000 de conturi, grupuri și pagini ce distribuiau informații false privind vaccinul anti-COVID.

Urmăriți B1TV.ro și pe