George Soros vrea investigaţie la Facebook, după ce compania lui Mark Zuckerberg a promovat teorii conspiraţioniste despre miliardar

George Soros vrea investigaţie la Facebook, după ce compania lui Mark Zuckerberg a promovat teorii conspiraţioniste despre miliardar

Miliardarul George Soros reacţionează după campania de denigrare dusă la adresa lui de către Facebook.
Omul de afaceri a solicitat companiei conduse de Mark Zuckerberg să demareze o anchetă internă independentă în privința propriilor activități de lobby și relații publice, scrie hotnews.ro citând Washington Times.

”Aceste eforturi par a fi parte a unei strategii deliberate de distragere a atenție de la problemele reale de care încă este responsabilă compania dumneavoastră”, scrie Patrick Gaspard, președintele Fundației pentru o Societate Deschisă, organizația filantropică înființată de Soros.

Apelul vine după ce jurnaliștii de la New York Times au publicat joi o investigație prin care scot la iveală faptul că gigantul online condus de Mark Zuckerberg a încercat să gestioneze criza legată de amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA și folosirea datelor personale ale utilizatorilor denigrându-și oponenții.

Unul dintre cei vizați ar fi fost George Soros, criticii Faceook fiind prezentați ca ”agenți” de influență ai miliardarului.

Soros a devenit ținta celor de la Facebook în condițiile în care miliardarul a criticat compania lui Zuckerberg în repetate rânduri.

Într-un discurs pe care l-a susținut la începutul acestui an la World Economic Forum, George Soros a afirmat că Facebook și Google sunt un grup monopolist periculos care nu face nimic pentru a proteja oamenii de efectele secundare ale activității lor.