Hong Kong: Manifestanții folosesc o aplicație pentru a comunica pe smartphone prin Bluetooth

Hong Kong: Manifestanții folosesc o aplicație pentru a comunica pe smartphone prin Bluetooth
Foto: businessinsider.com

FireChat, o nouă aplicaţie de mesagerie pe smartphone care funcţionează fără reţea de telefonie mobilă sau Internet, face furori în rândul manifestanţilor prodemocraţie de la Hong Kong, care se tem de cenzură sau de saturarea comunicaţiilor, relatează AFP.

Lansată de către o societate californiană creată de către un francez, Micha Benoliel, această aplicaţie care utilizează tehnologia Bluetooth a fost descărcată de 100.000 de ori numai duminică, la Hong Kong.

Până în prezent, reţeaua de telefonie mobilă a oraşului nu a fost întreruptă în mod deliberat de către autorităţi, dar este supraaglomerată, iar manifestanţii au întâmpinat uneori dificultăţi în a da telefon sau a trimite mesaje. Dar ei şi-au dat seama că pot rămâne în contact cu prieteni, pe o rază de câteva zeci de metri, cu ajutorul acestei aplicaţii.

„Grupuri de pe Facebook au îndemnat să fie descărcată, în eventualitatea unor momente critice” în timpul manifestaţiilor, a declarat Minnie.

„Sperăm că FireChat vă va fi de folos. Amintiţi-vă că pentru moment mesajele nu sunt încriptate. Fiţi prudenţi”, se arăta într-unul dintre textele postate de compania lui Micha Benolien, OpenGarden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)