George Simion, clarificări: El și echipa sa au trimis invitațiile la nuntă, nu este o înșelătorie

George Simion, clarificări: El și echipa sa au trimis invitațiile la nuntă, nu este o înșelătorie
Foto: captură B1 TV

UPDATE, 19 august, ora 11: Deputatul George Simion, liderul AUR, a explicat că nu este ținta unei înșelătorii și că mesajele respective au fost trimise chiar de el și de către echipa sa.

Știrea inițială: O nouă înșelătorie circulă pe WhatsApp, de această dată cu referire la nunta deputatului George Simion, liderul AUR, care va avea loc pe 27 august, în satul Oveselu, comuna Măciuca, județul Vâlcea, susțin cititorii Gandul.ro.

Înșelătorie pe WhatsApp legată de nunta lui George Simion (AUR)

În numele deputatului sunt trimise mesaje pe WhatsApp prin care se solicită accesarea unui link și completarea unui formul, sub pretextul rezervării unui loc la nuntă.

„Mulțumesc că vrei să ne fii alături în ziua nunții! Ca să poți participa, te rog să rezervi un loc completând formularul de mai jos:

Accesează formularul

ATENȚIE, NU DISTRIBUI ACEST LINK, FORMULARUL ESTE PERSONALIZAT”, scrie în mesajul respectiv.

Odată ce este accesat link-ul din mesaj, datele personale – numele, prenumele, județul – sunt trimise către o bază necunoscută.

George Simion a utilizat și el un link de înregistrare la nuntă, link pe care l-a postat pe Facebook (și care în prezent duce către o pagină ce afișează o eroare): „Eu și Ilinca vă invităm la nunta noastră. Participarea se confirmă aici: https://georgesimion.ro/invitatie_nunta/”.

Cele două linkuri sunt diferite, iar postarea liderului AUR confirmă că persoanele înscrise pot să ridice deja brățările de acces.

Nu este prima înșelătorie online în care este folosit numele lui George Simion. În urmă cu doi ani, pe Facebook circula o postare în numele său prin care li se promiteau sume mari de bani, printr-o tombolă, persoanelor care dau like-uri, share-uri și comentarii la postare.

Specialiștii în securitate informatică recomandă ca datele personale să nu fie distribuite prin intermediul rețelelor sociale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră