Intel își suspendă operațiunile comerciale din Rusia

Intel își suspendă operațiunile comerciale din Rusia
Intel își suspendă operațiunile comerciale din Rusia. Sursa Foto: Hepta/ Christoph Dernbach/dpa

Intel a transmis suspendarea tuturor operațiunilor comerciale și de cercetare din Rusia, la o lună după ce toate livrările către clienții din Rusia și Belarus au fost oprite.

La mai bine de o lună de la izbucnirea războiului în Ucraina, Intel a decis să se conformeze și mai mult sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei, astfel s-a alăturat marilor giganți precum Apple, IBM, Microsoft, Oracle, Nvidia, AMD, care au oprit vânzările de produse în această țară.

Suspendarea operațiunilor comerciale din Rusia

Intel a fost printre primele companii de tehnologie ce și-au deschid birouri în Rusia, la sfârșitul anului 1991, după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Compania de tehnologie a investit masiv în ultimii 30 de ani, creând birouri de cercetare și participând activ la dezvoltarea standardului 5G.

„Intel continuă să se alăture comunității globale pentru a condamna războiul Rusiei împotriva Ucrainei și a solicitat o revenire rapidă la pace. În vigoare imediat, am suspendat toate operațiunile comerciale din Rusia.[…] Gândurile noastre sunt la toți cei care au fost afectați de acest război, în special oamenii din Ucraina și țările învecinate și toți cei din întreaga lume cu familia, prietenii și cei dragi din regiune”, a precizat Intel într-un  comunicat cu privire la situația din Ucraina.

Companiile rusești riscă să rămână fără echipamente

Fără procesoarele de la Intel și AMD, multe companii rusești vor rămâne fără echipamente, astfel vor trebui să-și restrângă operațiunile. Singura opțiune de le rămâne rușilor este să se folosească de procesoare concepute și produse în China.

Intel a confirmat, de asemenea, că va continua să își sprijine cei peste 1.200 de angajați din Rusia, deși nu este clar cum se va face acest lucru. În același timp, se vor lua măsuri pentru a minimiza impactul asupra întreruperii operațiunilor din Rusia.

Activitățile diviziei rusești a Intel sunt suspendate și vor continua să fie oprite pe termen nelimitat, probabil chiar și după o pace dezirabilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe