iOS 16, lansat oficial pe iPhone: lista completă a schimbărilor care îți transformă telefonul Apple

iOS 16, lansat oficial pe iPhone: lista completă a schimbărilor care îți transformă telefonul Apple
Problema descărcării rapide a dispozitivelor Apple a fost rezolvată. Sursa: Hepta/Zuma Press / Andre M. Chang

La aproximativ o săptămână după lansarea familiei de dispozitive iPhone 14, Apple a lansat actualizarea sistemului de operare iOS, pe care îl găsim preinstalat pe fiecare telefon al companiei. Lista completă a modificărilor introduse cu această ocazie este disponibilă mai jos.

iOS 16, ce s-a schimbat pe iPhone

După o lungă așteptare de câteva luni, iOS 16 poate fi instalat pe telefoanele compatibile. Pentru a face actualizarea, este suficient să intri în Settings sau Configurări, la secțiunea Software Update sau Actualizare Software și să alegi să descarci noul iOS. De la descărcare și până la instalare, procesul nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de minute.

iOS 16 include un ecran de blocare regândit, cu noi modalități de personalizare și widgeturi pentru obținerea informațiilor dintr-o singură privire.

Asociați ecranul de blocare cu un mod de concentrare și utilizați filtrele de concentrare pentru a elimina din aplicații conținutul care distrage atenția.

Actualizările importante aduse aplicației Mesaje vă oferă posibilitatea de a edita sau de a anula trimiterea mesajelor tocmai trimise. Funcționalitatea “Căutare vizuală” vă permite să ridicați subiectul unei imagini de pe fundal, să îl copiați și să îl lipiți în aplicații precum Mail și Mesaje.

iOS 16 include, de asemenea, actualizări pentru aplicațiile Mail, Hărți, Portofel, Sănătate și altele.

Ecran de blocare

Ecranul de blocare reproiectat vă oferă noi modalități de personalizare prin afișarea pozelor favorite, personalizarea stilurilor de font, afișarea widgeturilor și multe altele.

Pot fi create mai multe ecrane de blocare și puteți comuta cu ușurință între ele.
Galeria Ecran de blocare oferă sugestii personalizate și colecții atent selecționate de Apple pentru ecranul de blocare.

Opțiuni de fonturi și culori pentru a personaliza aspectul datei și orei de pe ecranul de blocare
Widgeturile de pe ecranul de blocare afișează informații ce pot fi accesate dintr-o privire, cum ar fi starea vremii, nivelurile bateriei, evenimentele planificate din calendar și altele.

Un efect nou plasează subiectul pozei deasupra afișajului orei (iPhone XS și modelele ulterioare). Stilurile foto modifică filtrul de culoare, nuanțarea și stilul fontului din pozele de pe ecranul de blocare, pentru a se evidenția reciproc.

Notificările apar în partea de jos a ecranului de blocare și pot fi afișate în vizualizarea sub formă de listă extinsă, vizualizarea sub formă de stivă sau vizualizarea cu contor

Concentrare

Ecranul de blocare poate fi asociat cu un mod de concentrare, astfel încât să puteți activa un mod de concentrare prin comutarea la ecranul de blocare corespunzător.

Filtrele de concentrare ascund conținutul ce poate distrage atenția din aplicații precum Calendar, Mail, Mesaje, Safari și din aplicații terțe.

Configurarea optimizată vă ajută să începeți utilizarea funcționalității Concentrare mai ușor și mai rapid, cu sugestii personalizate pentru ecranul de blocare și ecranul principal, care includ aplicații și widgeturi relevante pentru modul de concentrare pe care îl configurați.

Mesaje

Editați un mesaj timp de până la 15 minute după ce l-ați trimis, iar destinatarii vor vedea o înregistrare a editărilor.

Anularea trimiterii vă permite să retrageți orice mesaj timp de până la 2 minute după ce l-ați trimis
Marcarea mesajelor ca necitite vă ajută să reveniți ulterior la o conversație.

SharePlay prin Mesaje vă permite să vă bucurați de activități precum vizionarea filmelor, ascultarea muzicii sau rularea jocurilor, în timp ce schimbați mesaje cu prietenii.

Opțiunea “Colaborare” oferă o modalitate ușoară prin care să invitați alte persoane să colaboreze la un fișier prin Mesaje și să primiți actualizări de activitate într-o conversație atunci când cineva editează un proiect partajat.

Mail

Căutarea îmbunătățită oferă rezultate mai precise și complete și furnizează sugestii imediat ce începeți să tastați.

Anularea trimiterii vă permite să anulați livrarea unui mesaj într-un interval de 10 secunde după apăsarea butonului de trimitere.

Trimiterea programată permite trimiterea unui e-mail la o anumită dată și oră.
Funcționalitatea de reamintire vă permite să programați o dată și o oră la care să vi se reamintească de un e-mail.

Safari și cheile de logare

Grupurile de file partajate vă permit să partajați cu alte persoane un set de file, iar grupul de file se va actualiza instantaneu pe măsură ce lucrați împreună.

Paginile de pornire ale grupului de file pot fi personalizate cu imagini de fundal și pagini preferate diferite pentru fiecare grup de file.

Filele fixate în grupurile de file vă permit să fixați site-urile web vizitate frecvent pentru fiecare grup de file.
Traducerea paginilor web Safari adaugă posibilitatea de traducere pentru paginile web în turcă, thailandeză, vietnameză, poloneză, indoneziană și olandeză.

Cheile de logare oferă o metodă de autentificare mai ușor de utilizat și mai securizată, prin care sunt înlocuite parolele.

Sincronizarea cheilor de logare prin portcheiul iCloud vă pune la dispoziție cheile de logare pe toate dispozitivele Apple și le păstrează criptate end-to-end.

Căutare vizuală și Siri

Funcționalitatea de ridicare a subiectului de pe fundal izolează subiectul unei imagini pentru a‑l putea copia și lipi în aplicații precum Mail și Mesaje (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR și modelele ulterioare)

Configurarea ușoară a aplicației Scurtături face posibilă executarea scurtăturilor folosind Siri imediat după ce descărcați o aplicație, fără configurare prealabilă (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR și modelele ulterioare).

O nouă configurare vă permite să trimiteți mesaje fără ca Siri să vă solicite confirmarea înaintea trimiterii

Hărțile

Opțiunea “Rute cu opriri multiple” vă permite să adăugați până la cincisprezece opriri de‑a lungul rutei auto din aplicația Hărți.

Cardurile de transport din Hărți vă permit să vedeți soldurile scăzute și să reîncărcați un card atunci când adăugați carduri de transport în Portofel, toate acestea fără a fi nevoie să părăsiți aplicația Hărți
Tarifele de transport vă arată cât va costa călătoria dvs. în zona golfului San Francisco, Londra, New York și San Diego.

Apple Pay, portofel și locuință

“Urmărirea comenzilor Apple Pay” vă permite să primiți informații detaliate despre recepția și urmărirea comenzilor în aplicația Portofel pentru achizițiile Apple Pay efectuate la comercianții participanți

Aplicația Locuință a fost reproiectată pentru a simplifica navigarea, organizarea, vizualizarea și controlarea accesoriilor locuinței inteligente.

Fila Locuință integrează acum toate accesoriile, camerele și scenariile într-o singură filă, pentru o vizualizare integrală a casei, care vă permite să vedeți dintr-o privire întreaga locuință.

Categorii precum lumini, climatizare, securitate, difuzoare și televizoare și apă vă permit să accesați rapid toate accesoriile relevante, organizate pe camere, și afișează informații de stare mai detaliate.

Noua vizualizare a camerelor video afișează până la patru camere video frontal și central în fila Locuință și poate fi derulată pentru a vedea mai multe vizualizări ale camerelor din locuința dvs.

Ferestrele regândite ale accesoriilor includ mai multe pictograme ușor de recunoscut vizual, având aceeași culoare cu categoria din care fac parte, și pune la dispoziție noi comportamente pentru controlul mai precis al accesoriilor

Sănătate

Funcționalitatea Medicații vă permite să urmăriți și să gestionați medicațiile, vitaminele și suplimentele prin crearea unei liste, configurarea de programe personalizate și mementouri, precum și prin vizualizarea ulterioară a istoricului înregistrărilor.

Notificările privind deviația ciclului vă alertează dacă ciclurile menstruale înregistrate de dvs. prezintă un tipar de menstruații cu frecvență redusă, menstruații neregulate sau prelungite ori spotting persistent.

Invitațiile pentru partajarea datelor de sănătate permit persoanelor apropiate să își partajeze ușor și în siguranță datele de sănătate cu dvs.
Mementourile de partajare a datelor de sănătate vă oferă transparență și control asupra datelor de sănătate pe care le partajați cu persoanele apropiate.

Partajarea familială

Configurarea îmbunătățită a conturilor de copil simplifică procesul de creare a unui cont pentru copil cu controalele parentale potrivite, inclusiv restricții adecvate vârstei pentru conținutul multimedia.

Configurarea dispozitivului pentru un copil vă permite să utilizați opțiunea Start rapid pentru a configura ușor un nou dispozitiv iOS sau iPadOS pentru copilul dvs., având aplicate controalele parentale pe care le-ați selectat.

Solicitările “Timp de utilizare” din aplicația Mesaje simplifică și mai mult aprobarea sau refuzarea solicitărilor de la copilul dvs.

Opțiunea “Listă de control pentru familie” vă oferă sfaturi și sugestii, cum ar fi actualizarea controalelor parentale pentru un copil, activarea funcționalității de partajare a localizării, sau vă reamintește să partajați abonamentul iCloud+ cu toți membrii.

Verificarea siguranței

Verificarea siguranței este o secțiune nouă din Configurări, care ajută utilizatorii aflați în situații de violență domestică sau din partea partenerului intim să reseteze rapid accesul oferit altor persoane.

Resetarea de urgență vă permite să reacționați rapid prin resetarea accesului tuturor persoanelor și aplicațiilor, inclusiv dezactivarea partajării localizării prin Găsire, resetarea permisiunilor de intimitate pentru aplicații și altele.

Gestionarea partajării și accesului vă ajută să revizuiți și să personalizați lista aplicațiilor și persoanelor care vă pot accesa informațiile

Accesibilitate

Funcționalitatea de detectare a ușilor din aplicația Lupă identifică o ușă, citește semnele și simbolurile din jurul acesteia și vă oferă instrucțiuni despre cum se deschide ușa (iPhone 12 Pro și iPhone 13 Pro).

Oglindirea Apple Watch-ului vă oferă control integral asupra Apple Watch-ului de pe iPhone și permite utilizarea funcționalităților Control comutator, Comenzi vocale sau oricăror altor funcționalități asistive pe iPhone, pentru a profita la maximum de Apple Watch-ul dvs.

Opțiunea “Controller partener” ajută utilizatorii cu dizabilități cognitive să obțină asistență din partea unui îngrijitor sau a unui prieten în timp ce joacă un joc, combinând comenzile mai multor controllere de joc într-unul singur.

Funcționalitatea VoiceOver este disponibilă acum în peste 20 de limbi noi, inclusiv bangla (India), bulgară, catalană, ucraineană și vietnameză.

Această actualizare include și alte funcționalități și îmbunătățiri:

Aplicația Fitness vă permite să vă urmăriți și să atingeți obiectivele de fitness chiar dacă încă nu aveți un Apple Watch, utilizând senzorii de mișcare ai iPhone-ului pentru a vă oferi o înregistrare estimativă a caloriilor consumate pentru atingerea obiectivului zilnic de mișcare.

Compatibilitate cu AirPods Pro (generația a 2-a). Opțiunea “Audio spațial personalizat” utilizează camera TrueDepth de pe iPhone pentru a crea un profil personal pentru Audio spațial, care oferă o experiență de ascultare mai precisă și mai captivantă pe AirPods (generația a 3-a), AirPods Pro (prima și a 2-a generație) și AirPods Max.

Cu opțiunea “Handoff în FaceTime”, puteți să transferați fără întreruperi apelurile FaceTime de pe iPhone pe iPad sau Mac și invers.

Actualizările Memoji includ mai multe posturi pentru abțibilduri, coafuri, accesorii pentru cap, nasuri și culori pentru buze.

“Notiță rapidă” oferă posibilitatea de a lua notițe din orice aplicație de pe iPhone și de a adăuga linkuri pentru a crea context și a găsi ușor conținut.

Detectarea duplicatelor din aplicația Poze identifică pozele duplicate, pentru a elimina rapid surplusul din bibliotecă.

Estomparea prim-planului pentru pozele portret din aplicația Cameră estompează obiectele din prim-plan pentru un efect de adâncime a câmpului mai realist (iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max).

Listele fixate din aplicația Mementouri vă ajută să navigați rapid la listele favorite. Căutarea de pe ecranul principal permite accesarea Spotlight direct din partea de jos a ecranului principal, simplificând deschiderea aplicațiilor, găsirea contactelor sau obținerea informațiilor de pe web.

Funcționalitatea “Răspuns rapid de securitate” oferă și mai rapid îmbunătățirile importante de securitate pentru dispozitive, deoarece pot fi aplicate automat între actualizările software standard

Această actualizare include chiar și mai multe funcționalități și îmbunătățiri. Pentru mai multe informații, vizitați acest site web: https://www.apple.com/ios/ios-16

Este posibil ca unele funcționalități să nu fie disponibile în toate regiunile sau pe toate modelele de iPhone. Pentru informații despre conținutul de securitate al actualizărilor software Apple, vizitați acest site web: https://support.apple.com/HT201222

Urmăriți B1TV.ro și pe