Misiune de un an încheiată de NASA: Șase persoane au simulat viața pe Marte în interiorul unui dom din Hawaii (FOTO)

Misiune de un an încheiată de NASA: Șase persoane au simulat viața pe Marte în interiorul unui dom din Hawaii (FOTO)
foto: europafm.ro

NASA a încheiat o misiune de un an de simulare a vieții pe Marte.

Simularea a avut loc într-un dom din Hawaii, iar echipa formată din șase oameni au simulat viața pe Marte, informează Agerpres.

Din 29 august 2015, grupul a trăit într-un spațiu restrâns, în interiorul unui dom — o construcție rotundă — fără aer din afară, mâncare proaspătă sau intimitate. Experții estimează că o misiune umană pe Planeta Roșie ar putea dura între unu și trei ani. Studiul NASA condus de Universitatea din Hawaii este cel mai lung de acest gen de la misiunea rusească care a durat 520 de zile.

foto:businessmagazin.ro

În timpul cercetării, cei șase au fost nevoiți să supraviețuiască numai cu resurse limitate, să poarte echipament spațial la ieșirea în afara domului și să evite conflictele personale. Fiecare dintre ei a beneficiat în camere de un mic pat de campanie și de un birou. Proviziile au constat în brânză praf și conserve de pește. Misiunile pe Stația Spațială Internațională nu durează, în mod normal, decât șase luni.

După ce au supraviețuit timp de un an în izolare, membrii echipei au declarat că sunt încrezători că o misiune pe Marte ar putea avea succes.

''Părerea mea este că o misiune pe Marte în viitorul apropiat este realistă'', a declarat jurnaliștilor Cyprien Verseux, unul dintre membrii echipei. ''Cred că obstacolele tehnologice și psihologice pot fi depășite'', a spus francezul.

Echipa a fost formată dintr-un astrobiolog francez, un fizician german și patru americani — un pilot, un arhitect, un jurnalist și un cercetător al solului. Experimentul a presupus studierea elementului uman al explorării.

Urmăriți B1TV.ro și pe