ORANGE se luptă cu DIGI RCS-RDS pentru achiziţii importante din TELEKOM

ORANGE se luptă cu DIGI RCS-RDS pentru achiziţii importante din TELEKOM

TELEKOM îşi pregăteşte plecarea din Romania, astfel că rivalii de la ORANGE şi DIGI RCS-RDS au pus ochii pe divizii importante din compania cu origini nemţeşti.

Dacă DIGI RCS-RDS a decis că ar trebui să facă o ofertă pentru infrastructura de telefonie mobilă a celor de la Telekom, impreuna cu partea de licente radio, atunci cei de la ORANGE şi-au stabilit ca obiectiv achiziţionarea diviziei fixe a Telekom.

RCS-RDS DIGI cumpără TELEKOM! Bomba de pe piaţa telecomunicaţiilor

Orange a fost cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, cu cel mai mare numar de clienti, pana cand Vodafone a cumparat UPC, si si-a completat infrastructura, iar acum Telekom e vizata de francezi, potrivit idevice.ro. Orange a ramas intr-un foarte mare dezavantaj in fata celor de la Vodafone deoarece desi foloseste infrastructura Telekom pentru a oferi servicii de internet, televiziune, telefonie fix/fixa in Romania, nu are una proprie, din pacate.

Orange are impus de la „centru” ca obiectiv principal sa aiba cat mai multi clienti cu abonamente fix-mobil, adica pachete complete de servicii de telefonie mobila, internet, televiziune, si eventual telefonie fixa. Orange nu-si prea poate indeplini asa cum vrea acest obiectiv atat timp cat inchiriaza de la Telekom infrastructura fixa, astfel ca vrea sa o cumpere, si are sute de milioane de euro pregatite pentru a indeplini acest obiectiv important.