Prototipul modulului spațial “ecologic” al NASA s-a prăbușit la câteva secunde după ce a decolat (VIDEO)

Prototipul modulului spațial “ecologic” al NASA s-a prăbușit la câteva secunde după ce a decolat (VIDEO)
Foto: nydailynews.com

În timpul unui zbor de testare, modulul spațial Morpheus, aparținând NASA, s-a înclinat, s-a prăbușit și a luat foc într-un mod spectaculos, la numai câteva secunde de la lansare. Acesta nu s-a ridicat nici măcar un metru de la sol.

Deși săptămâna aceasta NASA a reușit să ducă un robot pe Marte, la în jur de 240 de milioane de kilometri distanță, joi, aici pe Pământ, un prototip de modul spațial al Agenției Spațiale s-a prăbușit în flăcări la Kennedy Space Center, imediat după ce a decolat într-un zbor de testare, relatează New York Daily News.

Purtătorul de cuvânt al NASA Lisa Malone a declarat că modulul, ce folosește un amestec de gaz metan și oxigen lichid drept combustibil, este distrus total. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în accident, iar flăcările au fost stinse rapid. Un alt purtător de cuvânt, Brandi Dean, a adăugat că NASA suspectează că de vină este un mecanism care face parte din sistemul de navigare prin GPS al lui Morpheus.

Morpheus este un prototip pentru un modul spațial ieftin, prietenos cu mediul. Agenția Spațială l-a promovat ca un proiect “ecologic” pentru că gazul metan este mai puțin dăunător pentru mediu decât combustibilii pentru rachetă toxici folosiți în prezent și este și mai ieftin.

Până acum, NASA a cheltuit 7 milioane de dolari pe programul Morpheus, dar în cost sunt incluse componente ale unui alt modul, care va fi construit ulterior.

Prototipul Morpheus, aparținând NASA, se prăbușește și ia foc

Embed: " />
Ultima oră
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)