Prototipul modulului spațial “ecologic” al NASA s-a prăbușit la câteva secunde după ce a decolat (VIDEO)

Prototipul modulului spațial “ecologic” al NASA s-a prăbușit la câteva secunde după ce a decolat (VIDEO)
Foto: nydailynews.com

În timpul unui zbor de testare, modulul spațial Morpheus, aparținând NASA, s-a înclinat, s-a prăbușit și a luat foc într-un mod spectaculos, la numai câteva secunde de la lansare. Acesta nu s-a ridicat nici măcar un metru de la sol.

Deși săptămâna aceasta NASA a reușit să ducă un robot pe Marte, la în jur de 240 de milioane de kilometri distanță, joi, aici pe Pământ, un prototip de modul spațial al Agenției Spațiale s-a prăbușit în flăcări la Kennedy Space Center, imediat după ce a decolat într-un zbor de testare, relatează New York Daily News.

Purtătorul de cuvânt al NASA Lisa Malone a declarat că modulul, ce folosește un amestec de gaz metan și oxigen lichid drept combustibil, este distrus total. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în accident, iar flăcările au fost stinse rapid. Un alt purtător de cuvânt, Brandi Dean, a adăugat că NASA suspectează că de vină este un mecanism care face parte din sistemul de navigare prin GPS al lui Morpheus.

Morpheus este un prototip pentru un modul spațial ieftin, prietenos cu mediul. Agenția Spațială l-a promovat ca un proiect “ecologic” pentru că gazul metan este mai puțin dăunător pentru mediu decât combustibilii pentru rachetă toxici folosiți în prezent și este și mai ieftin.

Până acum, NASA a cheltuit 7 milioane de dolari pe programul Morpheus, dar în cost sunt incluse componente ale unui alt modul, care va fi construit ulterior.

Prototipul Morpheus, aparținând NASA, se prăbușește și ia foc

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe