România, nr.1 în lume la Counter-Strike: o frumoasă studentă la Inginerie a fost desemnată campioană mondială

România, nr.1 în lume la Counter-Strike: o frumoasă studentă la Inginerie a fost desemnată campioană mondială
foto: facebook Ana Dumbravă

„Bună, mă numesc Ana Dumbravă, am 23 de ani și sunt principalul AWP (Artic Warfare Police) pentru echipa feminină de counter-strike: Global Offensive (CS:GO), Nigma Galaxy.

Mai exact, rolul meu în echipă este de a lovi inamicii cu pușca cu lunetă de la distanță.

Pe lângă acest sport, pe care îl fac de aproape 8 ani, studiez la Facultatea de Inginerie din Iași.
Mă consider o persoană care lucrează pentru a-și îndeplini idealurile în viață” – este scurta autodescriere pe care a oferit-o cea mai bună jucătoare de Counter Strike: Global Offensive din lume, într-un interviu acordat publicației germane Goethe.

Premiile au fost acordate în cadrul unei gale desfășurate, la finele săptămânii trecute, în Stockholm, Suedia, conform hltv.org.

Reprezentanta țării noastre în plansă este din Rădăuți și face parte, de asemenea, din cea mai bună echipă feminină la nivel global în acest joc.

Joacă CS de opt ani

Ana are 23 de ani și este jucătoare profesionistă de CS:GO din 2015, perioadă în care a reușit să câștige din premii peste 30 mii de euro, după cum precizează într-un interviul amintit.

„Muncitoare, optimistă și tenace, Ana este un exemplu al modului în care femeile pot prospera în industria jocurilor dacă își doresc cu adevărat acest lucru”, este caracterizată în interviu.

La început, tânăra mărturisește că nu era deloc bună la joc dar prin seriozitate și perseverență a reușit să devină campioană internațională la „Girl Gamer Festival” Dubai în 2020 și să câștige cele mai mari turnee CounterStrike din lume în 2022 din Dallas și Valencia. În scurt timp, Ana a reușit să fie cunoscută nu doar în România, ci în întreaga lume.

„De mică am fost fascinată de jocurile video. Cariera mea de jucător profesionist a început în 2014-2015 când am participat la diverse campionate din țara noastră.

După succese, am avut ocazia să joc în afara României, să particip la campionate internaționale și să urmez o carieră de jucător profesionist. În cele din urmă, în 2020, am reușit să câștig campionatul internațional al ‘Girl Gamer Festival’ din Dubai.

Totul a fost culminat prin câștigarea turneelor care au avut loc anul acesta la Dallas și Valencia – practic cele mai importante turnee Counter Strike din lume”, a mărturist ea pentru sursa citată.

Inițial a vrut să fie jucătoare de fotbal dar nu i-au surâs accidentările

Campiona le-a povestit reporterilor germani că inițial a vrut să fie jucătoare de fotbal dar a trebuit să renunțe din cauza accidentărilor.

„Pentru mine, CS:GO mi-a schimbat viața. N-am crezut niciodată că pot ajunge atât de departe. Primul meu vis a fost să joc fotbal la un nivel înalt.

Din cauza problemelor de sănătate și personale, nu am mai putut juca și a trebuit să renunț la primul meu vis. M-am simțit copleșit de aceste probleme și singurul lucru care m-a ajutat a fost CS:GO.

La început am urât jocul și nu am jucat bine, dar am decis să joc un an și să încerc să o fac din ce în ce mai bine. Am petrecut ore întregi învățând cum să joc mai bine, înțelegându-mi adversarii și ajutându-mi colegii de echipă.

Privind în urmă, pot spune că mi-am îndeplinit visul de a deveni jucător profesionist și de a juca pe scenele mari, dar asta nu mă va împiedica”, spune ea în interviu.

Urmăriți B1TV.ro și pe