Twitter nu mai agreează politicile anumitor rețele sociale rivale precum Facebook. Nu le mai permite accesul gratuit

Twitter nu mai agreează politicile anumitor rețele sociale rivale precum Facebook. Nu le mai permite accesul gratuit
Sursa Foto: Pixabay

Postarea mesajelor care includ link-uri spre paginile administrate pe alte rețele de socializare este, de azi, interzisă pe Twitter; utilizatorii care distribuie materiale de pe astfel de platforme fiind cenzurați și penalizați.

Noua politică a fost confirmată oficial chiar din datele oferite de suportul tehnic.

Decizia CEO-ului Elon Musk – potrivit căreia distribuirea de link-uri care promovează rețele de socializare rivale este considerată publicitate și ar trebui taxată – se referă la platforme controversate precum Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr sau Post.

Potrivit Twitter Support, conturile create doar pentru a promova alte platforme sociale vor fi eliminate

Potrivit informării apărută pe contul Twitter oficial pentru suport tehnic, măsurile se aplică inclusiv pentru secțiunea „biografie” a contului de Twitter: utilizatorii nu mai pot adăuga la propria descriere link-uri către platformele rivale menționate.

În plus, folosirea de terțe servicii, precum linktr.ee sau lnk.bio, pentru mascarea linkurilor neagreate într-o formă prescurtată este interzisă.

Deși pare să vizeze conturile de spam nou înregistrate, anunțul este mai degrabă cu bătaie către vedetele revoltate ale platformei, tentate să recurgă la măsuri extreme precum ștergerea tuturor tweet-urilor distribuite anterior, lăsând în loc un singur mesaj cu link-ul către noua identitate creată pe o platformă de socializare rivală.

Urmăriți B1TV.ro și pe