Un român de 22 de ani, în topul Forbes

Un român de 22 de ani, în topul Forbes
foto: jacobs-startup.com

Cornel Aamariei, un român de 22 de ani, este considerat cel mai promițător cercetător european din domeniul industriei de către specialiștii de la revista Forbes, relatează digi24.ro.

Editorii revistei Forbes au fost convinși de către român prin proiectul Star Treck, un prototic de ochelari menit să le îmbunătățească semnificativ viața nevăzătorilor.

Ideea ochelarilor proiectați de Cornel Amariei sunt destul de asemănători cu cei ai celebrului personaj Star Treck, Geordi La Forge, în ciuda faptului că românul spune că nu aceasta i-a fost sursa de inspirație.

Numele ochelarilor este „Lumen”, ochelarii utilizează tehnologia de scanat 3D, precum și o serie de senzori cu vibrație, totul pentru a le îmbunătăți viața celor cu deficiențe de vedere.

„Se poartă ca o pereche de ochelari, are un senzor, numit un senzor tridimensional şi înţelege caracteristicile spaţiale ale mediului înconjurător. Practic, înţelege distanţa către fiecare obiect. Ştie că aici este o podea, un copac, o maşină şi tot aşa – şi toate aceste informaţii, pe care în normal văzul uman le captează, toate aceste mesaje le ia şi le transpune în mesaje electrice ce merg la creier”, a explicat tânărul.

Experții Forbes au fost impresionați de invenția tânărului, dar și de colaborările acestuia cu Apple și Airbus, precum și cu cele peste 70 de premii internaționale în domeniul informaticii.

„Acum există un top 30 sub 30 european, ce conţine 10 categorii – Industrie, Arte, Entertainment, Tehnologie şi tot aşa. Fiecare din aceste categorii are un lider de grup. Eu am fost onorat să fiu liderul pentru Industrie”, a completat Amariei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:02 - Preoți falși pe rețelele de socializare: erau contactați de persoane vătămate cărora le promiteau că pot rezolva orice problemă în schimbul unei sume de bani. Prejudiciul se ridică la 80.000 de lei
09:59 - Motivul pentru care Simona Halep a ales să plece din țară înaintea procesului de dopaj: „Vrea să îngroape trecutul”
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:36 - Cruzime fără limite: Un deputat rus propune trimiterea câinilor fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”
09:03 - Ministrul Energiei sfătuiește chiriașii să-și facă propriile contracte de energie electrică