YouTube schimbă din nou regulile privind filmările care conţin înjurături

YouTube schimbă din nou regulile privind filmările care conţin înjurături
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Rafael Henrique

Ca urmare a reacţiei creatorilor de conținut a căror monetizare a fost suspendată, YouTube a promis își va schimba din nou politica privind înjurăturile, potrivit news.ro.

În luna noiembrie, YouTube a anunțat măsuri dure împotriva creatorilor de conținut care folosesc înjurături. În special, au fost vizate videoclipurile în care se auzeau înjurături în primele 15 secunde.

YouTube va schimba regulile privind filmările care conţin înjurături

Ca răspuns, YouTube a decis limiteze sau elimine complet reclamele individuale, ceea ce face imposibil pentru creatorul videoclipului genereze venituri de pe urma filmării în cauză.

Această decizie a stârnit furia multor creatori, în special a celor care consideră este nedreaptă mai ales pentru faptul că aceasta era aplicată retroactiv. Se pare că vechile videoclipuri postate înainte de intrarea în vigoare a noilor reguli sunt, de asemenea, supuse sancțiunilor.

Unii creatori de conţinut au protestat postând exact genul de filmări pe care YouTube a decis să le penalizeze, însă înjurăturile au fost adresate șefilor YouTube.

Astfel, ca urmare a reacţiilor negative, YouTube a anunțat că va face ajustări la regulile sale privind utilizarea înjurăturilor, deși nu a spus exact cum vor fi modificate.

Cert este că directorii platformei video se tem că unii agenți depublicitate sensibili la limbaj, cum ar fi Apple și Disney, ar putea întrerupe campaniile publicitare derulate pe YouTube din cauza limbajului colorat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:35 - Lege: Cu ce mașini nu vei mai putea circula în România. Mii de români vor fi afectați de decizia Senatului
13:28 - Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa de la Cabana Capra / Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării şoferilor autovehiculelor care au fost avariate
13:21 - Emilia Șercan: Lucian Bode iar a dat în judecată UBB, dar nu pentru a-i anula verdictul de plagiat. Într-o astfel de situație, ar fi trebuit să arate în instanță că teza sa e una originală, ceea ce e imposibil
13:17 - Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn
13:12 - Toni Greblă, după tragediile din Turcia: „Multe clădiri din București sunt cu grad de siguranță scăzut sau foarte scăzut. Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”
13:12 - O versiune A.I. a lui Seinfeld care se numește „Nothing, Forever” a avut o săptămână intensă. Fanii au crezut că personajele serialului devin conștiente de sine, apoi a fost interzis pentru transfobie
13:07 - Stăpâni de sclavi din România, arestați în Spania. Cum teroriza banda de exploatatori muncitorii aduși din țară, plătiți cu 25 euro pe săptămână
12:51 - Cutremur, marți, în zona seismică Vrancea. Anunțul oficial al autorităților
12:46 - Theo Rose, mărturisiri despre nunta cu Anghel Damian: „Cununia civilă ca să fie totul în regulă cu copilul, să fie pe numele lui”
12:40 - Standard & Poor’s se așteaptă la proteste masive în multe țări europene, pe fondul inflației și scumpirilor / Ce spune agenția de rating despre manifestațiile din România