Horoscop egiptean și misterele lui. Află ce zodie ești

Horoscop egiptean și misterele lui. Află ce zodie ești
Foto: Pixabay.com

Zodiacul egiptean este vechi de când lumea şi se bazează pe mitologia zeilor Egiptului Antic. Singurul lucru în comun al horoscopului egiptean cu cel european este numărul de 12 zodii. Vechii egipteni considerau că fiecare semn zodiacal este guvernat de către o zeitate care te protejează, călăuzindu-te pe parcursul vieţii, împrumutându-ţi trăsături ale personalităţii, calităţi, dar şi puncte slabe ale divinităţilor.

Află ce zodie ești în horoscopul egiptean și ce caracteristici are fiecare semn:

Nil (1-7 ianuarie, 19-28 iunie, 1-7 septembrie, 18-26 noiembrie)

Nativii acestei zodii sunt comunicativi şi deschişi în relaţiile cu ceilalţi. Sunt persoane calme, le place să trăiască în armonie şi echilibru. Sunt foarte buni observatori. Uneori, pot fi destul de schimbători, trecând de la calmitate la nervozitate, asemeni marelui fluviu Nil divinizat de egipteni. Atenţi întotdeauna la detalii şi prudenţi, prefer să se asigure întotdeauna înainte de a lua o decizie. Raţionali şi calculaţi în viaţa de zi cu zi, dar foarte romantici atunci când sunt îndrăgostiţi.

Amon Ra (8-21 ianuarie, 1-11 februarie)

Amon-Ra este zeul Soarelui, zeul ascuns care este capabil de a deveni invizibil simbolizând forţa supremă a creaţiei şi a vietii, vechii egipteni considerau că acest zeu a creat universul.

Nativii acestei zodii sunt lideri înăscuţi şi ştiu să se facă mereu ascultaţi şi iubiţi de către oameni. Persoanele din această zodie radiază de bucurie, fericire şi bună dispoziţie cu care îi molipsesc si pe cei din jur, fiind mereu dispusi sa-i ajute la nevoie. Pot face o carieră ca consultant, antrenor sau lider motivațional, inspirând pe alții să se îmbunătățească.

În dragoste au întotdeauna poziţia cuceritorului, se căsătoresc de tineri şi le place să aibă familii numeroase.

Mut (21-31 ianuarie, 8-22 septembrie)

Mut, denumită şi adorata din Teba, este o zeiţă puternică, spunându-se despre ea că este zeiţa răzbunării şi fiica zeului Soare, Ra.

Nativii acestei zodii sunt secretoși, melancolici, timizi, obsedați de progres si tehnologie care dacă-și aleg o carieră în cercetare pot urca ușor pe scara succesului, principalul defect este aroganţa si faptul că trăiesc într-o lume imaginară, nefiind ancoraţi în realitate. Ştiu întotdeauna ce vor de la viață și se concentrează pentru a-şi face visele să devină realitate. Pot să devină buni educatori şi avocaţi, dar sunt şi nişte părinţi excelenţi. Deoarece sunt persoane care caută mereu perfecțiunea îşi vor găsi greu jumătatea, de care mereu vor fi nemulţumiți, având tendinţe autoritare.

Geb (12 – 29 februarie, 20 – 31 august)

În mitologia egipteană, Geb era zeul Pământului. El a fost tatăl lui Osiris, Set, Isis şi Neftys, fiind paznicul vieţii şi al dezvoltării armonioase pentru tot ce este viu pe Pământ.

Nativii acestei zodii sunt foarte sensibili şi diplomaţi. Au o viaţă pozitivă, plină de dragoste si dreptate având un simţ organizatoric si practicfoarte bun. Protecția pământului este evidentăîn portretul nativului, manifestându-se printr-o înfățișare fizicăplăcuta, mereu prietenos şi plin de viaţă. Au o memorie foarte bună şi nu uită niciodată ce au făcut alţii pentru ei. Pot face o carieră ca scriitori, administratori sau consilieri. Dragostea nativilor Geb este veşnică, aceştia au nevoie de iubire la fel cum plantele au nevoie de apă.

Osiris (1 – 10 martie, 27 noiembrie – 18 decembrie)

Osiris era zeul lumii subterane şi al eternităţii, cel de la care se transmitea înţelepciunea sufletelor plecate în lumea de dincolo la sufletele rămase pe Pământ, era totodată şi judecătorul morţilor.

Nativii acestei zodii au dublă personalitate. Pot fi foarte energici și puternici, dar, de asemenea, indeciși. Datorită inteligenței și carismei, oamenii născuți sub acest semn pot face o carieră de succes în comerț sau educație.Sunt lideri înăscuţi și se folosesc de această abilitate pentru a-şi atinge obiectivele.Sunt persoane independente şi întotdeauna gata să-i ajute pe cei din jurul lor. Dragostea nativilor Osiris este eternă, ea continuă şi dincolo de meleagurile morţii.

Isis (11 – 31 martie, 18 – 29 octombrie, 19 – 31 decembrie)

Isis este zeiţa magiei, a vieţii, a căsătoriei, simbolul armoniei matrimoniale şi al fidelităţii femeii faţă de soţ.

Nativii acestei zodii sunt foarte sinceri şi cinstiţi. Sunt persoane cu simţul umorului foarte bine dezvoltat şi foarte sociabili. Au şanse mari să reuşeascăîn artă, marketing, sau divertisment.Lucrează foarte bine în echipă şi nu lasă nimic să le stea în cale. În dragoste nativii acestei zodii sunt fidelii partenerului. Îşiiubesc familia şi îşi adoră copiii pentru care nici un sacrificiu nu e prea mare.

Thoth (1 – 19 aprilie, 8- 17 noiembrie)

Thoth era zeul înţelepciunii, al timpului, al scrisului şi al Lunii, era cel care măsura pământul, număra stelele şi cel care stăpânea cunoaşterea.

Nativii acestei zodii sunt persoane inteligente, întreprinzătoare şi curajoase. Comunică foarte bine cu oamenii şi pot deveni scriitori sau jurnalişti foarte buni. Persoanele acestei zodii au o memorie foarte bună şi sunt mereu în căutarea modalităţilor prin care se pot îmbunătăţii.Într-o relație romantică, sunt oneşti şi sinceri. Detestă mediocritatea, fiind foarte inventivişi au întotdeauna o mulţime de idei noi şi creative.

Horus (20 aprilie – 7 mai, 12 – 19 august)

În mitologia egipteană antică, Horus simbolizează stelele și cerul.El s-a născut după moartea tatălui său Osiris, care a unit Egiptul de sus şi Egiptul de jos.

Nativii acestei zodii sunt foarte curajoşi şi carismatici. Au o personalitate sclipitoare, inteligentă şi o mare capacitate de înţelegere, dar în acelaşi timp au şi o mare dorinţă de a se impune. Pun nevoile familiei mai presus de nevoile lor, acţionând altruist, în favoarea celor pe care îi iubesc. Sunt persoane foarte practice şi inteligente. Pot să devină persoane publice, politicieni sau psihologi.

Anubis (8 – 27 mai, 29 iunie – 13 iulie)

În mitologia egipteană, Anubis este gardianul lumii interlope.

Nativii acestei zodii sunt foarte pasionali şi creativi. Sunt peroane sensibile, dar emoţiile lor pot fi foarte imprevizibile. În ciuda faptului că sunt introvertiți, oamenii acestui semn emană încredere câştigându-şi respectul din partea altor persoane.Îşi exprimă liber emoţiile şi opiniile, fiind foarte conservatori şi receptivi. Pot să devină meidici excelenţi. În relaţiile cu cei din jur sunt foarte afectuoşi şi grijulii.

Seth (28 mai – 18 iunie, 28 septembrie – 2 octombrie)

În mitologia egipteană, Seth este cunoscut ca un zeu malefic, stăpân al deşertului.

Nativii acestei zodii sunt într-o continuă schimbare. Sunt personaje rebele, care au înclinare spre explorare şi aventură, fiind atraşi profesional spre cercetare si explorare.Le place să fie în centrul atenţiei fiind foarte sociabili şi carismatici. Pot să devină buni ministry, vorbitori motivaţionali sau vânzători. Sunt mereu în căutarea de informaţii. În dragoste se comport la fel ca şi in viata, adică pot trece de la o stare armonioasă, la ceartă, care se poate stinge la fel de repede precum s-a iscat.

Bastet (14 – 28 iulie, 23 – 27 septembrie, 3 – 17 octombrie)

În mitologia egipteană Bastet este este cunoscută sub numele de zeița pisicilor și zeița plăcerii. Protejează femeile și fertilitatea, precum și dragostea.

Nativii acestei zodii sunt mereu în căutarea echilibrului şi a păcii. Au o intuiţie deosebită, având capacitatea de a prevedea anumite evenimente din viitor, având o reală inclinare spre misticism şi spre viaţa spirituală. Oamenii născuţii sub acest semn zodiacal sunt personalităţi fermecătoare care iubesc să se bucure de viaţă. Sunt inspiraţi de muzică şi artă În relațiile romantice, sunt parteneri loiali și devotați.Sunt foarte sensibile şi grijulii, stiind cum să-i protejeze pe ceilalţi,uneori chiar neglijandu-si propriile interese.

Sekhmet (29 iulie – 11 august, 30 octombrie – 7 noiembrie)

În mitologia egipteană, Sekhmet este cunoscută ca zeița războiului.

Nativii acestei zodii au puteri telepatice, sunt buni observatori ai realitatii, autoritari si rareori indulgenti fata de ei insisi, partea lor negativa este data de faptul ca uneori cauta nod în papura, generand conflicte fara rost. Sunt perfecționiști, care au un sentiment de datorie și dreptate.Ei pot deveni judecători și lideri buni. Mulți oameni îi respectă pentru disciplină și favoruri.Scopul lor principal este întotdeauna de a-şi păstra mândria. Sunt foarte optimiști și văd ceva bun în toate obstacolele ce le apar în cale. În dragoste au o fire boemăşi sensibila dar nu se poate spune despre nativi acestei zodii că sunt cele mai fidele persoane.

Tags: