Alertă meteo: Coduri galbene de vreme rece, ninsori și vânt. Județele vizate (FOTO)

Alertă meteo: Coduri galbene de vreme rece, ninsori și vânt. Județele vizate (FOTO)
Foto: Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, atenţionări cod galben de intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă, valabile în 21 de judeţe, precum şi o informare de precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece pentru mare parte din ţară.

ANM a emis coduri galbene de vreme rea

Meteorologii au emis o informare de precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, pentru intervalul 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00. Precipitațiile se vor manifesta în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă, anunță ANM.

Marți, la ora 12.00, intră în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului, valabil până miercuri, ora 18.00. În acest internal, Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Carpații Meridionali și, local, Carpații Orientali sunt și ei vizați de un cod galben de intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă, valabil în intervalul 23 martie, ora 12.00 – 24 martie, ora 18.00. Astfel, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Urmăriți B1TV.ro și pe