ANM: Avertizări cod galben și portocaliu. Rafalele de vânt depășesc 100 km/h

ANM: Avertizări cod galben și portocaliu. Rafalele de vânt depășesc 100 km/h
Atenționare meteorologică: Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară. Sursa Foto: Pixabay

Vremea s-a schimbat radical în acest weekend. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu de vânt puternic și ninsoare la munte. Duminică, până la ora 16:00, la altitudini de peste 1600 m vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, iar la altitudini mai mari de 2000 m va ninge viscolit, potrivit meteoromania.ro.

Sunt vizate zonele de munte din județul Bacău, Suceava, Neamţ, Vrancea, Buzău, Covasna, Mureş și Harghita.

Cod galben de vânt

Intensificări ale vântului se vor produce duminică, până la ora 20:00 și în sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h. Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Ninge la munte

Se circulă în condiții de iarnă în munții Apuseni și pe Transalpina. Noaptea de sâmbătă spre duminică a adus pe DN 67C ninsoare și lapoviță, spulberate de vânt puternic.

Copaci doborâți de vânt și porturi închise

Toate manevrele au fost oprite în porturile de la malul Mării Negre, atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic. Porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au fost închise duminică.

Vântul puternic a doborât mai mulți copaci și a smuls mai multe elemente de construcție în București. Unul dintre cele 20 de incidente înregistrate duminică dimineață a avut loc lângă stația de metrou Gorjului, de pe Bulvardul Iuliu Maniu din Sectorul 6.

Urmăriți B1TV.ro și pe