ANM: Cod galben de ninsori, viscol și ploi abundente în 10 județe, sâmbătă și duminică

ANM: Cod galben de ninsori, viscol și ploi abundente în 10 județe, sâmbătă și duminică
Sursa Foto: Lisa Fotios/ Pexels

Meteorologii au emis un cod galben deninsori abundente,vânt puternic, viscol și ploi abundente, valabil sâmbătă și duminică, în 10 județe din nordul Munteniei şi în sud-vestul Moldovei.

În intervalul cuprins între 12decembrie, ora 08:00 și13 decembrie, ora 10:00,în nordul Munteniei şi în sud-vestul Moldovei vor cădea ploi însemnate cantitativ,cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m. Se voracumulacantităţi de apă de20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În Carpații Meridionali și de Curbură șila altitudini de peste 1700 m vor cădeaninsori abundente, strat de zăpadă consistent, rafalele de vânt se vor întețiși se va semnala viscol. La altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.
În ținuturilesudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp.

Fenomenele vizate se vor manifesta cu precădere în județele: Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea, potrivit hărții emise de ANM.