ANM: Cod galben de vânt puternic și ploi abundente (VIDEO)

ANM: Cod galben de vânt puternic și ploi abundente (VIDEO)
Vremea extremă a pus stăpânire și pe București: ploi torențiale, canalizările nu au făcut față Sursa Foto: Pexels

Vremea se răcește în toată țara începând de duminică. Sunt așteptate ploi în mai multe zone ale țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Meteorologii au emis și o atenționare cod galben de vreme rea valabilă în sud-vestul țării.

Duminică, până la ora 20:00, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local și în est, sud-est și centru.

Județele aflate sub cod galben de vânt sunt Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

Prognoza meteo în București

În Capitală, duminică, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va crește treptat în intensitate și va atinge în după-amiaza zilei de duminică 45…50 km/h. Temperatura minimă va fi de 15 – 16 grade, iar cea maximă de 25 – 27 de grade.
Urmăriți B1TV.ro și pe