Cod galben de ploi, vijelii și căderi de grindină în mai multe județe din România. Furtunile ajung și pe litoral (VIDEO)

Cod galben de ploi, vijelii și căderi de grindină în mai multe județe din România. Furtunile ajung și pe litoral (VIDEO)
Furtună cu fulgere, într-o pădure / Foto: Pixabay.com

A fost din nou emis cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice în câteva județe ale țării. Meteorologii anunță vreme instabilă, în special în cursul dimineții de vineri.

Meteorologul ANM Viorica Dima a precizat, în direct pe B1 TV, ce județe vor fi afectate de noua atenționare și cum va fi vreme în weekend.

Fenomenele de instabilitate atmosferică vor viza în principal, în prima parte a zilei, regiunile sud-estice, respectiv sudul, estul Muntenei și bună parte din Dobrogea.

Inclusiv pe litoral am putea asista la câteva reprize de ploaie până spre orele amiezii.

În vestul, centrul și nordul țării, putem asista la temperaturi mai scăzute, în special în cursul zilei de sâmbătă. Totodată, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor extinde, în weekend, în toată țara.

Inclusiv în zonele montane ne așteptăm la înnorări accentuate, începând de mâine, din noaptea aceasta chiar, la averse ce vor avea în special rafale puternice ale vântului, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vremea instabilă și rece pe tot parcursul weekendului

Nu sunt excluse nici căderi de grindină. Nu este deloc o vreme ofertantă pentru cei care ar fi dorit să opteze pentru acest weekend la drumeții montane.

Cei care preferă litoralul vor mai avantajați, acolo încă sunt temperaturi de 26 – 28 de grade Celsius. Temperatura din apa mării ajunge la 24 de grade Celsius.

Pentru zonele de munte, nici regimul termic nu este foarte generos. Maximele ajung până la 20 de grade la amiază, iar dimineților vor fi mult mai răcoroase”, a explicat meteorologul ANM.

În weekend vremea va fi în special rece, mai ales în regiunile montane, unde se vor înregistra mai mici pentru această perioadă a anului. Începând de luni, vremea se îmbunătățește semnificativ.

„Începând de luni, vremea intră în ameliorare semnificativă, temperaturile sunt în ușoară creștere de la o zi la alta, dar pentru weekend, în centrul țării și în zonele montane, regimul termic este modest pentru această perioadă a anului”, a mai explicat meteorologul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.