Mai multe drumuri importante sunt închise din cauza viscolului puternic care spulberă zăpada pe carosabil

Mai multe drumuri importante sunt închise din cauza viscolului puternic care spulberă zăpada pe carosabil

Natura s-a dezvăluit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ninsorile abundente au dus la blocarea și închiderea mai multor drumuri principale, inclusiv pe autostrăzi.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulația pe următoarele tronsoane de drumuri:

– A1 Sibiu – Deva, tronsonul Boița – Cunța, județul Sibiu;

– DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău – limita cu județul Brăila;

– DN 2B municipiul Buzău – limită județul Brăila.

Pe DN 2 Mărăcineni – Oreavul, județul Buzău și ieșire din municipiul Râmnicu Sărat – limită cu județul Vrancea, se circulă dirijat, controlat, cu antemergător.

Traficul este restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone pe următoarele drumuri:

– DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;

– DN 2B limită județul Buzău – municipiul Brăila.

Traficul este restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone pe:

– DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița.

Brigada Rutieră recomandă prudență la volan pe drumurile din Alba, Bacău, Buzău, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Sibiu și Vrancea, unde ninge abundent. De asemenea, avertizează că în județul Brăila sunt sectoare de drumuri unde partea carosabilă este alunecoasă din cauza poleiului.

Drumarii fac eforturi să elibereze stratul gros de zăpada care continuă să se aștearnă  pe DN 15, Dumbrava Roșie – Săvinești, județul Neamț. De asemenea, ninsori abundente și viscol se mai înregistrează pe DN 15B (Petru Vodă) și DN 15D (extravilan Girov). În restul județului se înregistrează ninsori moderate, iar carosabilul este umed și cu zăpadă frământată (tratată cu antiderapant). Echipele Secției Drumuri Naționale Piatra Neamț acționează sectorizat pentru asigurarea circulației.

Care este starea drumurilor din Moldova

În regiunea Moldovei, se circulă cu dificultate din cauza viscolului și ninsorii spulberate pe carosabil, informează DRDP Iași. 

Potrivit prognozei meteo specializate pentru zona Moldovei, până în această seară, ora 20:00, în zonele de munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la
altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar, va fi viscol și vizibilitate redusă. Vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni local geroasă, îndeosebi noaptea.
O altă atenționare Cod galben privește jumătatea de sud a Moldovei (județele Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați), unde vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată.
În următoarele 3 ore, în zona de munte va mai ninge slab și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 45…60 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută, potrivit prognozei ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe