Prognoza meteo până la sfârșitul lunii ianuarie. Vremea se răcește de duminică seară. Avertizări de ninsori si vânt puternic

Prognoza meteo până la sfârșitul lunii ianuarie. Vremea se răcește de duminică seară. Avertizări de ninsori si vânt puternic
FOTO: Pixabay.com

Frigul revine în România după ultimele zile în acre temepraturile au fost primăvaratice. Meteorologii au emis mai multe avertizări de ninsori si de vant puternic. Temperaturile scad începând de duminică seară și se mențin așa până la sfârșitul lunii ianuarie.

Meteorologul Mihai Timu a oferit mai multe detalii pentru B1 TV despre starea vremii în perioada următoare.

„Această răcirea care începe de mâine, va ține pana spre joi vineri, dar trebuie să spunem că nu este la cotele celei dinainte. Nu ne așteptăm să avem din nou valori de ger, poate izolat în estul Transilvaniei, dar pe timpul nopții o sa revină temperaturile negative, ceea ce e normal. Spre finalul lunii, la începutul lunii februarie vremea va intra din într-un nou proces de încălcare”, a declaratspecialistul.

Cod galben deprecipitații mixte și vânt puternic în Banat,CarpațiiOccidentali și Meridionali

„Vorbim de un ciclon care este deja generat în zonaMediteranei și care ne va influența noaptea următoare și ne va aduce precipitații și vânt. Am emis o atenționare cod galben care începe în această noapte la ora 22:00și este valabilă până mâine (n.r. luni) la ora 10:00. Vorbim de un cod galben valabil pentru zona Banatului, zona Carpaților Occidentali și Meridionali. În zonele montane menționate ne așteptăm ca vântul să aibă intensificări cu viteze în general de 80-90 de km/h, iar pe creste de peste 100 și va fi viscol, pentru că acolo, temporar va ninge șise va depune stat nou de zăpadă consistent.

În Banat vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55-65 de km/ h, izolat chiar 70, iar aici, spre dimineață, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare”, a explicat specialistul ANM.

Rafale de vânt de peste 120km/h în Carpații Meridionali

„Mai important este un cod portocaliu, valabil tot în intervalul duminică, de la ora 22:00și până luni dimineața la ora 10:00. Acesta vizează zona montană de peste 1800 de metri din Carpații Meridionali. Acolo ne așteptăm să avem intensificări susținute ale vântului și anume rafale de peste 100-120 km/h, coroborate cu ninsori moderate cantitativ, prin urmare, viscolul va fi puternic și vizibilitatea va scădea și sub 50 de metri”, a declarat meteorologul.

Vânt puternic în toată țara, luni, 25 ianuarie 2021

„Mai avem și oinformare meteorologică, valabilă pentru parcursul zilei de luni, de la ora 10:00 până la 22:00, care vizeazăintensificărilede vânt din cea mai mare parte a țării.Ne așteptăm la viteze în general de 45-55km/h, iar la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice chiar și sud-estice să fie intervale în care rafalele vor depăși 55-65km/h, izolat chiar 70, iar în continuare în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 de metri, rafalele vor depăși 80-100km/h, iar pe parcursul zilei să temporar să continue să ningă în zona de munte, dar pe arii restrânse si în regiunile intracarpatice”, a mai spus Mihai Timu.

Sunt prognozate ploi în București

„Deocamdată, Capitala nu intră sub nici un cod, este adevărat ca pe parcursul zilei de luni ne așteptăm să plouă, mai ales dimineața, după care se va porni vântul. Estimăm rafale în jurul a 50-55km/h. Mai scad un pic temperaturile. Dacă astăzi înregistrăm valori de 13-14 grade, mânie vor fi 7-8 grade și cu vântul care va bate cu siguranță senzația de rece va fi amplificată”, a spus specialistul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti