Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Finalul lunii februarie, zile călduroase pentru această perioadă a anului. Cum va fi vreme în martie

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Finalul lunii februarie, zile călduroase pentru această perioadă a anului. Cum va fi vreme în martie
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii ANM anunță că ultima săptămână din februarie va fi mai caldă față de normalul perioadei, iar luna martie vine, așa cum era de așteptat, cu temperaturi de primăvară. În regiunile montane însă, începutul primăverii 2021 va aduce temperaturi mai scăzute față de valorile specifice acestei perioade a anului.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Estimările ANM

Administrația Națională de Meterologie a emis prognoza meteo, estimată, pe următoarele patru săptămâni:

Săptămâna 22 februarie – 1 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Prognoza meteo pentru luna martie 2021

Săptămâna 1 martie – 8 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, local ușor mai coborâte în sudest și la munte.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țări.

Săptămâna 8 martie – 15 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor deficitar în regiunile extracarpatice și la munte.

Săptămâna 15 martie – 22 martie

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile nordice.