Weekendul a început cu ninsoare în București. Care este prognoza pentru următoarele zile

Weekendul a început cu ninsoare în București. Care este prognoza pentru următoarele zile
Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite. Peste 20 de județe din România, sub avertizarea ANM / Foto: Pixabay.com

Deși am ajuns aproape la jumătatea iernii, anotimpul rece nu a început să se manifeste așa cum îl știam altădată. Weekendul a început cu o ninsoare ușoară în București, dar fulguielile nu au durat prea mult. Un strat subțire de nea s-a așezat pe mașini iar pentru cei mici, bucuria cam asta a fost.

În prezent, în Capitală, drumurile sunt libere, nu sunt acoperite de zăpadă. Temperaturile specifice anotimpului rece nu vor persista, pentru următoarele zile tendința este de încălzire. Astfel, cel puțin pentru weekend și începutul săptămânii viitoare, meteorologii se așteaptă la ploi.

Cantităţile de apă vor fi în general de 10-15 l/mp şi, izolat, de peste 20 de l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, informează ANM.

Vezi AICI Prognoza meteo 3-16 ianuarie 2022.

Prognoza meteo în București

În București, vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de 08 ianuarie și ploaie în restul intervalului. Vântul va sufla moderat.

Sâmbătă și duminică, temperatura aerului în București nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2-4 grade.