Sebastian Lăzăroiu nu exclude intrarea într-un partid, dar nu într-un “PDL așa cum este el acum”. Ministrul Muncii susține că ar fi tentat să se alăture unei mișcări mult mai large de centru dreapta. În plus, Lăzăroiu i-a avertizat de democrat-liberali că fără o asemenea structură, PDL ar putea pierde alegerile prezidențiale din 2014, informează ziarul Gândul.
Fie că se numește “Albă ca Zăpada” sau Mișcarea Populară, ministrul Muncii este de părere că fără o astfel de structură prezența PDL la guvernare în următorii ani ar fi pusă sub semnul întrebării.
“Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aș face-o, dar aș face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, așa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreata (…) Sunt interesat să mă implic în asemenea mișcare, în asemenea plaftormă (…) PDL poate câștiga chiar și așa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă. PDL trebuie să construiască din 2011, 2012 acel proiect și să-i convingă pe români că e un proiect viabil, pe 10 ani de acum înainte. Dacă reușește să formuleze acest proiect, să construiască acest vehicul care să capteze centrul-drepata va câștiga și în 2012, va câștiga și în 2014, ceea ce va însemna încă un ciclu de guvernare”, a spus Sebastian Lăzăroiu.
După ce a fost rugat să explice de ce a renunțat la proiectul “Albă ca Zăpada” în favoarea unuia mai complex, Lăzăroiu a răspuns “Albă ca Zăpada este mai puțin decât această mișcare de centru-dreapta, care înseamnă un proiect în societate. Ele sunt echivalente până la urmă. Una e un simbol, cealaltă e un concept operaționalizat. Albă ca Zăpada e conceptul, dacă vreți, dar trebuie operaționalizat într-un fel sau altul”, a adăugat ministrul.
Întrebat dacă Dinu Patriciu ar fi acceptat de PDL într-o discuție despre proiectul de centru-dreapta, Sebastian Lăzăroiu a răspuns că “ușile sunt deschise”.
“Când vorbești de bani și de altceva probabil e mai greu să ai ușile deschise. Când vrei să vorbești de ideologie, de valori și de perspective, orice partid își deschide ușile pentru asemenea discuții. Nu cred că e o problemă din punctul ăsta de vedere, doar că Dinu Patriciu, dar e strict părerea mea, e un liberal prea radical. Adică noi gândim ca dânsul, da, aparatul de stat e prea stufos. Noi credem că, dacă statul a putut să funcționeze cu 800.000 de funcționari, acum 5-6 ani, de ce n-ar putea și acum. Dânsul vine și spune 300.000 ar fi suficient”, a declarat ministrul Muncii.