Avocații lui Bob Dylan cer despăgubiri financiare în cazul falsului proces care-l acuza pe cântăreț de abuz sexual

Avocații lui Bob Dylan cer despăgubiri financiare în cazul falsului proces care-l acuza pe cântăreț de abuz sexual
Foto: Facebook @ Bob Dylan

Procesul, care susținea că Dylan a abuzat sexual o fetiță de 12 ani în 1965, a fost abandonat în iulie, iar Billboard relatează că avocații cântărețului urmăresc acum sancțiuni, invocând o „conduită greșită în mod intenționat și nerușinată” – informează The Guardian.

L-au acuzat de abuz sexual și apoi, din lipsă de dovezi, au renunțat la proces

Orin Snyder, care conduce echipa juridică a lui Dylan, i-a scris unui judecător federal pentru a spune că avocații femeii, Daniel W Isaacs și Peter J Gleason, „nu ar fi trebuit să introducă această acțiune – acuzându-l pe [Dylan] de o crimă odioasă – dacă nu intenționau să o judece în mod responsabil”.

Femeia, identificată drept JC, a susținut că Dylan a abuzat de ea în camera sa de la hotelul Chelsea din Manhattan când avea 23 sau 24 de ani. Dylan a negat afirmațiile, reprezentanții săi declarând „imposibilitatea cronologică” a acuzației, având în vedere locul în care se afla în perioada respectivă, bine documentat, și descriind cazul ca fiind o „farsă condusă de avocați”.

Înainte de renunțarea la proces, echipa de avocați a lui Dylan a acuzat-o pe femeie că a distrus probe după ce aceasta nu a reușit să prezinte e-mailuri și mesaje text până la termenul limită impus de instanță.

Nu este clar cât de mare este compensația pe care avocații lui Dylan o cer

Snyder i-a scris judecătorului: „Domnul Isaacs și domnul Gleason nu au reușit să prezinte documentele pe care ar fi trebuit să le dețină și să le examineze înainte de a intenta acest proces în primul rând.

„Așa cum am spus în ședința publică a instanței săptămâna trecută, multe dintre documentele pe care le-am văzut, inclusiv zeci de e-mailuri între reclamantă și terțe părți cheie pe care avocatul se pare că nici măcar nu s-a deranjat să le consulte, subminează și contrazic acuzațiile reclamantei”.

Isaacs a răspuns printr-o scrisoare în care a spus că procesul a fost „intentat cu bună credință și cu intenția de a litiga în mod responsabil”.

El a pus problemele pe seama „recalcitranței” clientului său, despre care a spus că a refuzat să predea materiale cheie în ciuda cererilor repetate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)