Ce este nictofobia, boala de care suferă Lidia Buble, la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”

Ce este nictofobia, boala de care suferă Lidia Buble, la Sunt celebru, scoate-mă de aici
Foto: Instagram

Lidia Buble are de suferit din cauza acestei boli, mai ales acum pentru că participă la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”. În jungla din Republica Dominicană, este forțată să înfrunte simptomele teribile ale acestei afecțiuni mai puțin cunoscute pe la noi, potrivit Viva.

Ce este nictofobia, boala de care suferă Lidia Buble

Artista în vârstă de 29 de ani suferă de o boală care există încă din cele mai vechi timpuri. Numeroase persoane din întreaga lume se confruntă cu aceasta, dar puțini conștientizează cu adevărat că este vorba despre o afecțiune medicală.

Nictofobia este o afecțiune care activează frica de întuneric. Specialiștii din domeniul medical consideră că are niște origini străvechi, din perioada în care primii oameni erau atacați și uciși de animalele sălbatice în timpul nopții.

Boala se manifestă prin simptome fizice dar și emoționale

Din punct de vedere fizic, persoana afectată are parte de probleme ale respirației, ritm cardiac alert, dureri în piept și amețeli, dureri de cap, transpirație și o nevoie vitală de a dormi doar cu lumina aprinsă.

Din punct de vedere emoțional, pot apărea simptome mai grave precum: anxietate, atacuri de panică, pierderea cunoștinței, depresie și multe altele.

„Dacă am tablouri prin casă mă gândesc că noaptea pleacă aia din tablou… Am nopți în care nu închid niciun ochi. Adorm doar spre dimineață când se luminează afară, 2-3 ore.

În unele seri e chinuitor. În momentul în care rămân singură o iau razna rău de tot’, a dezvăluit Lidia Buble în cadrul unei emisiuni TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe