Ce pensie are Nadia Comăneci la 58 de ani. Suma pe care o încasează lunar fosta gimnastă din partea statului român (Galerie Foto)

Sursa Foto: Arhivă B1.RO

Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Ea a făcutlegendă în lumea gimnasticii mondiale, la doar 14 ani,învingândcomputerul olimpic la Montreal. În ciuda performanțelor ei,puțini dintre admiratorii Nadiei Comăneci ştiu ce pensie încasează sportiva din partea statului român.

Nadia Comăneci, probabil cel mai cunoscut sportiv român din întreaga lume, locuiește de ani buni în Statele Unite ale Americii.

Fosta gimnastă a României ia bani frumoși de la statul român. Suma cu care poate locui liniștită în Statele Unite ale Americii

Născută la Onești și ajunsă acum la 58 de ani,Nadia Comăneciesteprima gimnastă din istorie care a luat 10 perfect la o ediție de Jocurile Olimpice. Marea performanță s-aîntâmplat în anul 1976, la Montreal.La începutul anilor ’90, jurnaliștii americani au desemnat-ocel mai cunoscut om de sport, după o uriașă performanță.

Reușita de la Montreals-a remarcat și prin faptul căaparatura de afișaj a vremii nu era pregătită pentru rezultatul perfect: 10.00. Tabela electronică a arătat de fapt cifra 1, un punct și apoi două zerouri, lucru care, inițial, a îngrijorat-o pe Nadia, care nu a realizat pe moment ce înseamnă acel 1.00. Ulterior, se pare că o colegă ar fi lămurit-o pe campioana olimpică, care susține că nu a fost un exercițiu perfect. Marea gimnastă a povestit la un moment dat că la antrenamente s-a descurcat mult mai bine decât la concurs.

“Era mult zgomot şi nu înţelegeam ce înseamnă acel 1.00 de pe tabelă. Una dintre colegele mele mi-a spus: “E un 10, dar nu îl pot afişa, au o problemă”. Nu am realizat că este un moment istoric. Astăzi, se vorbeşte despre acea notă de 10 mai mult decât despre medaliile mele. Exercițiul n-a fost perfect, l-am făcut mai bine la antrenament. Mă gândeam uneori că arbitrii voiau doar să mă facă să mă simt bine”,a mărturisit Nadia Comăneci, conform Impact.ro.

Statul român apreciază fostele campioane ale țării și are grijă de ele. La fel au procedat și în cazul NadieiComâneci.

Nadia Comăneci duce o viață liniștită alături de soțul ei,Bart Conner, la Norman, în statul Oklahoma, unde dețin împreunăo Academie de gimnastică. Viața fostei gimnastes-a schimbat radical după ce s-a mutat în Statele Unite ale Americii.De asemenea, Nadia Comănesci, în vârstă de 58 de ani, stă foarte bine și din punct de vedere financiar. Conform Fanatik.ro, fosta campioanăolimpicăeste recompensată cu o rentă viageră de 13.149 de lei, echivalentul a 3.200 de dolari pe lună.

Regimul comunist a recompensat-o pe tânăra gimnastă la revenirea în țară

La revenirea în România,Nadia Comănecia primit din partea regimului comunist titlul de“Erou al Muncii Socialiste”, devenind astfel cea mai tânără româncă care deţinea acesastă distincție. Pentru cele cinci medaliiobţinute, cea mai cunoscută sportivă din întreaga lumea mai primit350.000 de lei, o vilă în zona Cotroceni şi un autoturism marcaDacia1300.

Recompensele primite de-a lungul timpului de cea care a făcut istorie la Jocurile Olimpice de la Montrealnu pot, cu siguranţă, egala sacrificiile făcute de Nadia. Ștefan Rusu, campion olimpic la lupte greco-romane în 1980, la Moscova, a vorbit despre devotamentul gimnastei.

“Eu mă uitam la ce îi dădeau să mănânce Nadiei. De la București la Amsterdam, i-au dat jumătate de ou. Dar nu și gălbenuș, doar albuș. I-au mai dat o frunză de salată și un pahar de ceai. Asta în zborul de la București la Amsterdam. La Amsterdam am făcut escală. De la Amsterdam la Montreal, nu i-au mai dat nimic. Era vânătă la față, săraca. Gimnastica e cel mai greu sport. Nu există alt sport mai greu”, a dezvăluit Ștefan Rusu, potrivit Gsp.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe