Ce știri a prezentat Andreea Esca la jurnalul Pro TV din 1 decembrie 1995. Iată ce evenimente au fost atunci în România!

Ce știri a prezentat Andreea Esca la jurnalul Pro TV din 1 decembrie 1995. Iată ce evenimente au fost atunci în România!
Ce știri a prezentat Andreea Esca la jurnalul Pro TV din 1 decembrie 1995. Iată ce evenimente au fost atunci în România! / Foto: captura YouTube

Andreea Esca se află la pupitrul Știrilor Pro TV din data de 1 decembrie 1995, mai exact, chiar din momentul lansării jurnalului de micul ecran. La acea dată, știrista aducea cele mai noi subiecte ale zilei, dar și informații de la Parada de 1 Decembrie.

„Bună seara, România! Bună seara, București! Pro TV vă salută! Este 1 Decembrie, Ziua Națională a României!”, așa își începea Andreea Esca jurnalul, în 1995, la inaugurarea Pro TV.

Ce știri a prezentat Andreea Esca la jurnalul Pro TV din 1 decembrie 1995

La ora 19:00, în ziua de 1 Decembrie 1995, Andreea Esca intra în casele tuturor românilor, de la pupitrul știrilor Pro TV. La acel moment, postul de televiziune, „noul Pro TV” așa cum a fost numit, se lansa la Palatul Parlamentului, acolo unde vedete, dar și importanți oameni din politica românească au fost prezenți.

Citiți și: Cum arăta Andreea Esca în data de 1 decembrie 1995, când a apărut pentru prima dată la Pro TV

Printre subiectele prezentate de Andreea Esca la data de 1 decembrie 1995 s-au numărat:

  • Ziua Națională a României și parada de 1 Decembrie
  • Lansarea Pro TV de la Palatul Parlamentului
  • Mesajul unuia dintre martorii Marii Unirii de la Alba Iulia, 1918
  • Focuri de armă au răsunat pe Strada Veseliei din cartierul Ferentari
  • Proteste grave la Paris, după ce 25.000 de studenți au participat la Marșul Parizian

Andreea Esca, de peste 20 de ani la pupitrul știrilor Pro TV

Vedeta a povestit, în trecut, cum a reușit să ajungă la pupitrul Știrilor Pro TV. De peste 20 de ani, Andreea Esca le prezintă românilor știrile de la ora 19:00.

Citiți și: Charlene de Monaco a ajuns de urgență la spital. Soția Prințului Albert nu mai doarme și nu mai mănâncă, iar cauza ar fi problemele din căsnicie

În 1995, îmi amintesc că se căutatu chipuri noi, tineri care să nu aibă nicio legătură cu regimul comunist. Am ales această meserie din întâmplare, pur şi simplu. Acum ştiu că acest drum era făcut pentru mine”, povestea știrista în trecut.

Cum și-a ales Andreea Esca sacoul pentru prima apariției de la Pro TV

Sacoul roșu cu un guler negru a fost îmbrăcat de către Andreea Esca la prima difuzare a știrilor de la Pro TV, iar ulterior, vedeta de televiziune l-a mai îmbrăcat și la alte aniversări ale postului.

Vestimentația de atunci a fost asigurată chiar de către ea. „Mi-a plăcut pentru că era roșu, cu o catifea elegantă la guler şi buzunare. Se pare că a avut succes şi mi-a purtat noroc. A suferit mici modificări, se mai uzase”, spunea Andreea Esca despre sacoul roșu pe care l-a purtat prima dată la Pro TV.

Citiți și: Este oficial: Celentano şi-a dat demisia!