„Cele mai periculoase sunt femeile, ipocrite până în măduva oaselor”. De ce a refuzat Viorica Vodă aparițiile TV, după scandalul de la Premiile Gopo

„Cele mai periculoase sunt femeile, ipocrite până în măduva oaselor”. De ce a refuzat Viorica Vodă aparițiile TV, după scandalul de la Premiile Gopo
De ce a refuzat Viorica Vodă aparițiile TV, după scandalul de la Premiile Gopo, sursă foto: captură YT

Actrița Viorica Vodă a avut curajul să vorbească despre hărțuirea sexuală din domeniul cinematografiei, anul trecut, la Gala Premiilor Gopo.

O vreme, artista a evitat platourile emisiunilor TV și a mărturisit care a fost motivul din spatele acestei decizii

În acest timp, Viorica Vodă a lucrat la un film, ce va apărea pe marile ecrane și s-a implicat și într-un proiect educativ împotriva bullying-ului în școli.

Viorica Vodă a fost prima actriță care a ales să vorbească în mod oficial despre hărțuirea din industria cinematografiei. Pentru acest act de curaj, ea a fost pusă ulterior la zid de mai multe personalități din lumea filmului, atât bărbați, cât și femei.

Viorica Vodă a mărturisit, recent, că a fost extrem de dezamăgită de atitudinea anumitor femei, care, în loc să o susțină, au avut o atitudine extrem de ostilă față de ea, din cauza declarațiilor făcute.

Viorica Vodă a relatat ce consecințe a avut gestul său de pe scena Premiilor Gopo, unde a vorbit despre abuzurile din lumea cinematografiei.

Actrița a menționat că au existat femei din domeniu care au blamat-o. Viorica a mai adăugat că mulți că a refuzat să mai apară la TV din cauză că unii producători ar fi avut interese ascunse.

„Pe mine, lucrurile spuse m-au costat siguranța. Cele mai periculoase sunt femeile, ipocrite până în măduva oaselor. Lipsite de solidaritate, pentru că sunt conștiente că destinul lor depinde de parteneri, sunt multe schilodite, care fără bărbați nu ar mișca nicio piatră.

Am lăsat să se așeze apele, pentru că au fost tot felul de repercusiuni. M-am axat pe educație, lucrez cu copiii.

Nu am mai acceptat nicio apariție tv, pentru că mi-am dat seama că sunt niște capcane foarte mari. Oamenii nu au intenția de a te proteja.

M-au manipulat niște producători în mod mizerabil. Și m-am retras. M-am axat pe lucrurile care mă reprezintă, iar copiii m-au interesat dintotdeauna’, a spus aceasta pentru Impact.

Viorica Vodă a filmat pentru o producție premiată

Viorica Vodă a povestit că a filmat pentru un scurtmetraj, care a participat la un festival din Italia, iar producția a fost chiar premiată.

„Am un scurtmetraj, ‘Mama mea nu trebuie să știe’, cu care am și fost la un festival în Italia. Și am și luat un premiu, premii ce înseamnă pentru noi validarea unei munci.

A fost practic o reconectare la viața profesională. „Filmez. Dar trebuie să păstrez niște clauze de confidențialitate. Sunt în discuții, negocieri.Trebuie să ne exprimăm într-un mod cât mai inteligent, să nu ne lăsăm pradă.

Pe diploma de licență, eu sunt specializată în teatru de copii. Că filmul m-a ales, e altceva”, declarat Viorica Vodă.

Urmăriți B1TV.ro și pe